Google Translate

dinsdag 25 februari 2014

Lofsdalen

Lofsdalen, een plaats in Härjedalen. We waren hier in de zomer van 2013. Lofsdalen kwam al eerder aan bod in de blogpost over Hovärken en ligt aan het meer Lofssjön. Mooie plek en heerlijk rustig.Op het meer vaart de boot M/S Lofsdalen. Meer informatie over de M/S Lofsdalen is te vinden op hun website.

M/S LofsdalenHovärken
Verderop in Lofsdalen staat het kerkje of eigenlijk het kapelletje van Lofdalen genaamd Sion. Het stelt weinig voor. Meer informatie over Sion is hier te vinden.

Sion


10 opmerkingen:

 1. Leuk om deze foto's te zien, Hans. Wij hebben het namelijk alleen gezien toen er nog sneeuw lag en het meer dichtgevroren was. Het was toen april en er zaten zelfs nog ijsvissers op het meer. Dus het lijkt me een goed idee als we het ook nog een keer zien zonder sneeuw en ijs, want het is er wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wij hebben het niet met sneeuw gezien :-). Heb je daar een blog van?

   Verwijderen
 2. Härjedalen. Toch wel een van onze favoriete streken in Zweden. Jammer dat de huizen er zo "duur" zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Härjedalen is ook onze favoriet. Toch wat Lapland in het midden van Zweden.

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's Hans!!

  Groetjes, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben er geen blog van, maar hebben er wel een klein stukje over geschreven toen we een aantal jaren geleden een rondreis door Scandinavië maakten: http://rinienelly.waarbenjij.nu/reisverslag/2960637/van-wintertaferelen-naar-lentekriebels. Helaas hebben ze op waarbenjij.nu de foto's die hierbij horen inmiddels verwijderd, maar het is ook alweer wat jaren geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had die pagina's al een keer gezien. Net weer even gelezen en leuk om te lezen. De kraal met stukken rendiergewei. Wij zijn ook verschillende kralen tegengekomen en we hebben in 1 kraal 3 stukjes gevonden. In het boek van Karin Anema - de laatste grens geeft Karin aan dat de stukjes gewei door de Sami worden opgeraapt om te verkopen als souvenirs.

   Verwijderen
 6. It looks very beautiful! I allmost start to long for the summer :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Susanne, nice to see you here :-). Just a few months and the summer is there again.

   Verwijderen