Google Translate

dinsdag 17 juni 2014

Fritt vilt 3 - Cold Prey 3

Film details:
Titel: Fritt Vilt 3
Jaar: 2010
Regisseur: Mikkel Brænne Sandemose
Verhaal: Peder Fuglerud en Lars Gudmestad
Acteurs: Ida Marie Bakkerud, Julie Rusti en Kim S. Falck-Jørgensen
Duur: 97 minuten
IMDB cijfer: 5,1Samenvatting:
Prequel op de Noorse slasher-serie Fritt Vilt. Fritt Vilt III gaat helemaal terug naar het begin van de terreur in de bergen van Jotunheimen. We zien wat er voorafgaat aan de snowboardreis van de vijf vrienden Jannicke, Morten Tobias, Eirik, Mikael en Ingunn in de Noorse bergen, waar ze in een verlaten hotel terechtkomen, en alwaar er een krankzinnige moordenaar op de loer ligt...


Dit is het derde en laatste deel uit de Fritt Vilt serie. Dit derde deel speelt zich af voor het eerste deel. Het is dus een prequel. Ik heb deel 1 en 2 nog niet gezien en ben gelijk begonnen met het kijken naar het laatste deel. Als ik straks deel 1 en 2 kijk, sluit dat mooi aan. Het derde deel begint in 1976 te Jotunheimen. Het hotel dat in de eerste film een hoofdrol speelt, zie je weer terug. Een elfjarig jongetje wordt slecht behandeld door zijn stiefvader. Het jongetje vermoord zijn stiefvader en zijn moeder na twee dagen vermist te zijn geweest. De film springt vervolgens naar 1988. Vijf jongeren willen het verlaten hotel in Jotunheimen bezoeken. Ze betreden het hotel heel even, maar gaan vervolgens direct weer weg. Het hotel komt hierna niet meer terug in het verhaal.

Het verlaten hotel
Het verlaten hotel
De film speelt zich voornamelijk buiten af in het bos en levert geweldige beelden op. Ik heb hieronder een aantal scenes opgenomen.

Naast de mooie plaatjes is er natuurlijk ook horror. De horror valt mee. Leuke scene is die van Magne, die met een walkman met een cassettebandje rondloopt en met een T-shirt van The Smiths. In de jaren tachtig was The Smiths een bekende band.

Magne
Hieronder de volledige versie van Meat is Murder van The Smiths.


In de film zijn drie nummers te horen.

Kim Wilde - You keep me hangin' on:
Kim Wilde, bekend in de jaren tachtig. De LP Select heb ik in 1982 nog gehaald.


Suspenders - Back in the ring:
Noorse band. Weinig over te vinden.


Honningbarna - Noen å hate:
Dit nummer wordt tijdens de aftiteling gespeeld. Meer muziek van Honningbarna is te horen op hun MySpace pagina. Een interview met hun is hier te lezen.


Noen å hate is een cover van de band Raga Rockers. Raga Rockers is een Noorse rockband opgericht in 1982. Het lijkt erop dat dit hun bekendste nummer is. Naast de uitvoering van Honningbarna en Raga Rockers zelf, zijn er nog meer uitvoeringen van het nummer Noen å hate te horen. Ik heb ze hieronder opgenomen:

Raga Rockers:


Vreid:
Vreid is een Noorse black metal band die is ontstaan na het overlijden van de zanger van Windir.


Lucifix (Eenmansband. Heeft al 8 CD's uitgebracht):


Hardingane:


Cliff Clutchpedal:


Michael Krohn (zanger van de Raga Rockers):


Stingray:


Slow Train:


Recensies:
- Cinemagazine
- Ghosts of my life
- Moviepulp
- NordicFantasy.info
- Moviemeter

Meer informatie over de film is te vinden op Wikipedia en de officiële website van Fritt Vilt. In de aftiteling stond de onderstaande tekst:

Filmet pa location i gala, lom og trolhättan.

De film is dus opgenomen in Gålå, Lom en Trolhättan. In Gålå zijn we een keer geweest. Leuk om dit in de film terug te zien. Meer over Gålå is te zien in de blogposten Peer Gynt vegen, Helvete en Gålåvatnet Rundt.

Al met al een leuke horrorfilm met mooie beelden van de natuur, muziek uit de jaren tachtig en een aantal schrikmomenten. Ik ben benieuwd naar de eerste twee delen. Die zouden beter zijn dan dit deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten