Google Translate

woensdag 4 juni 2014

Nogmaals Mora

Dit is de tweede blogpost over Mora. Een vervolg op de blogpost uit februari 2012. De foto's van deze blogpost komen uit 2013. Zo zien we elke keer wat meer van Mora.
Het bronzen beeld Sankt Mikael och Draken in de hoofdstraat van Mora is gemaakt in 1980 door de beeldhouwer Per Nilsson-Öst. Meer informatie over Sankt Mikael is hier te vinden. Op het wapen van Mora staat Sankt Mikael en de draak. Dat is goed te zien op de afbeelding van het wapen hieronder.


Meer informatie over de geschiedenis van het wapen is te vinden op de website van Mora.

Zorn garden
We kwamen natuurlijk weer even langs de tuin van Zorn en het Zorn museum.

Zorn museum
Eindelijk het standbeeld van Anders Zorn gevonden.


Het Zorn standbeeld is gemaakt in 1936 door Christian Eriksson.


Nu nog een keer het standbeeld van Gustav Vasa op de foto zetten. Wie weet een volgende keer. Nu het centrum van Mora. Genoeg te zien daar. Het blijft  een leuk plaatsje en ze hebben er een Dollarstore :-).

Mora Boden is een souvenir winkel. Mooie spullen zijn hier te zien. De website van Mora Boden is www.moraboden.se. Hieronder de foto's van Mora Boden.


4 opmerkingen:

 1. Leuk dat ik hier ook even een uitstapje kon maken naar Mora!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik van Mora heb gezien (we zijn er enkel doorheen gereden) is het een mooie stad.

  Wat trouwens een echte aanrader is, is de paardjesmakerij in Nusnäs - mits je er nog niet geweest bent. Je kunt daar zien hoe de Dalahäst nog altijd met de hand gemaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we in de buurt zijn, komen we zeker in Nusnäs. Elke keer een paardje halen. De blogpost hierover is hier te vinden: http://blogzweden.blogspot.nl/2011/10/nusnas-dalarna-paarden.html.

  BeantwoordenVerwijderen