Titel: Hodejegerne
Jaar: 2011
Regisseur: Morten Tyldum
Verhaal: Ulf Ryberg (screenplay), Lars Gudmestad (screenplay) en Jo Nesbø (novel)
Acteurs: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau
Duur: 100 minuten
IMDB cijfer:7,6
Samenvatting:
Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.
Deze film is gebaseerd op het boek Headhunters van Jo Nesbø. Ik heb het boek niet gelezen, De film begint met Roger Brown. Roger is 1,68 meter lang en een ontzettende aardappel. In het eerste half uur zien we het leventje van Roger en zijn vrouw Diana en hoe Roger aan zijn geld komt. De sfeer slaat om als Robert in de problemen komt. De film krijgt nu vaart en actie. De gehele film bevat veel humor. Er zitten geweldige scenes in de film zoals de buiten wc. De volgende keer als ik weer op zo'n toilet zit zal ik zeker aan die scene terugdenken :-). De scene met de trekker is ook geweldig. Hieronder een paar beelden uit de film.
Ondanks dat Robert een vreselijke aardappel is, wordt hij toch sympathiek in de loop van het verhaal. Het einde vond ik best nog wel verrassend. Kortom, een erg leuke film en ik ben zeer benieuwd naar het boek.
Recensies:
- Filofiel
- Moviemeter
- DVD.nl
- Cinemagazine
- In de bioscoop
- De mening
- Ghost of my life
- Movieblog
- Nordic Vibes
- Nu.nl
- Het Triumvieraat
- Flickfilosopher
- Filmorama
- De Explicateur
- Washington Post
Geen opmerkingen:
Een reactie posten