Google Translate

vrijdag 2 januari 2015

Gåten Ragnarok

Film details:
Titel: Gåten Ragnarok
Jaar: 2013
Regisseur: Mikkel Brænne Sandemose
Verhaal: John Kåre Raake
Acteurs: Pål Sverre Hagen, Nicolai Cleve Broch, Bjørn Sundquist, Sofia Helin
Duur: 101 minuten
IMDB cijfer: 6,0


Samenvatting:
Archeoloog Sigurd Svendsen is al jaren in de ban van het Osebergschip, een goed bewaard Vikingschip. De enige inscriptie in het schip leest in mysterieuze runetekens: " De mens weet maar weinig". Sigurd is ervan overtuigd dat het Osebergschip de sleutel bevat tot het mysterie van Ragnarok, het einde der tijden in de Noordse mythologie. Wanneer zijn vriend Allan gelijkaardige runetekens vindt op een steen uit het noorden van Noorwegen, vermoedt Sigurd dat de runetekens een schatkaart vormen. Ze vertrekken op expeditie en hun avontuur leidt hen naar het niemandsland tussen Noorwegen en Rusland, dat er al decennia lang verlaten bijligt. Hier ontdekt Sigurd de ware betekenis van de runetekens - een verschrikkelijk geheim.

Van de regisseur van Fritt Vilt 3 de film Gåten Ragnarok gezien. De film is gebaseerd op de legende van Ragnarok. In de Noordse mythologie betekent Ragnarok het ‘lot van de heersende machten, maar dit werd historisch gereduceerd tot de betekenis van ‘ondergang van de goden (en de wereld)’. (Bron: Wikipedia). De film geeft er zijn eigen draai en en dat hebben ze leuk bedacht. Het begint met de archeoloog Sigurd Svendsen en zijn onderzoek rondom het Osebergschip.

Osebergschip
Sigurd werkt voor het Vikingskipshuset museum te Bygdøy. Dit museum bestaat echt en hier staat inderdaad het Osebergschip. Het schip is gevonden in de omgeving van Tønsberg in de provincie Vestfold.
Vikingskipshuset.
Het Osebergschip.
Na een vondst van Allan, een vriend van Sigurd, gaan Sigurd en zijn twee kinderen (Ragnhild en Brage) samen met Allan, archeologe Elisabeth en de gids Leif naar Finnmark.

Landen in Finnmark.

Het gebied waar ze heengaan ligt in een niemandsland tussen Noorwegen en Rusland. Dit levert geweldige beelden op. Die beelden alleen al zijn de moeite waard om de film te bekijken. Ik heb hieronder een aantal beelden opgenomen.Resten van de koude oorlog.

Odin's eye.
Men komt terecht op een eiland in een meer. Hier speelt het verhaal zich verder af. Van afstand is dit Odin's Eye. Dit is goed te zien op het bovenstaande beeld. Over het oog van Odin is wel veel te vinden, maar niet in de vorm van een eiland in een meer. Bij de zoektocht kwam ik nog wel het onderstaande nummer tegen van de Zweedse groep Odin's Eye met het nummer Odin's Eye. Ik kon erg weinig vinden over deze band, maar vond het wel toepasselijk. Ik had nog niet eerder van hun gehoord. Een concert van een half uur is hier te beluisteren.Naast de mooie beelden is het verhaal ook goed. Het is een avonturenfilm die vooral gericht is op de jeugd. Ik heb me geen moment verveeld en het was zelfs spannend.

Recensies en informatie:
- Moviemeter
- Cinemagazine
- Cineme
- Facebook pagina
- Officiële website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten