Google Translate

woensdag 15 juli 2015

Sankt Petri kyrka Malmö

In Malmö hebben we de Sankt Petri kyrka oftewel de Sint Pieterskerk bezocht. Het is een van de bijzonderste historische gebouwen in Malmo. De kerk stamt uit de 14e eeuw is een van de oudste gebouwen van Malmo. De kerk is geopend van maandag - vrijdag van 8.00 – 18.00, zaterdag van 9.00 – 18.00 en op zondag van 10.00 – 18.00. De toegang is zoals bij veel kerken in Zweden gratis. De kerk bevindt zich aan de Göran Olsgatan 4, Malmo.


Oude doopvont.Nieuwe doopvont.

In de kerk kon je, zoals bij veel kerken in Zweden gebruikelijk is, verschillende dingen kopen. We zagen een paar mooie tekeningen van de kerk. Twee ervan hebben we meegenomen en zijn dankzij een stevige envelop van de kerk (die was nog duurder dan de twee tekeningen bij elkaar) heel overgekomen. Ze zijn voorzien van een Ikea lijstje en staan nu in ons huis.

De tekeningen.

2 opmerkingen:

 1. Mooie tekeningen! Een leuke herinnering aan het bezoek. Die envelop hebben jullie toch zeker wel bewaard en ingelijst? ;-)
  Het interieur van de kerk ziet er indrukwekkend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De envelop hebben we gekregen :-). Die vrouw zei dat de envelop nog duurder was dan de tekeningen bij elkaar. Die kosten volgens mij dacht ik zo'n 1 EUR per stuk :-).

   Verwijderen