Google Translate

zondag 19 juli 2015

Ystad

De afgelopen tijd zag ik twee blogposten in korte tijd over Ystad en wel bij Touch of Sweden en Thuis in Zweden. Voor informatie over Ystad kun je dan ook het beste die blogposten lezen. Zelf heb ik eerder geschreven over Ales Stenar wat dicht in de buurt van Ystad ligt en over het boek Moordenaar zonder gezicht van Henning Mankell. Hieronder onze impressie van Ystad. Het klooster zijn we niet in geweest. De Maria kerk wel. Die verschijnt een keer in een andere blogpost en de Wallander tour hebben we ook niet gedaan. Misschien de volgende keer als we er komen. Er is een app voor Android en iPhone beschikbaar waarmee je de tour digitaal kunt volgen.5 opmerkingen:

 1. Grappig is dat he, dat je onafhankelijk van elkaar over hetzelfde kunt schrijven.
  Allemaal anders, allemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik dat kopje Ystad zag, moest ik dan ook onmiddellijk denken aan de Kurt Wallander-reeks van Henning Mankell. Leuk om die foto's te zien!

  Groetjes, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans wat een schitterende stad zo heel anders dan hier in het noorden,
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stad! Als Wallander fan lijkt me dat heel leuk, zo'n Wallander tour, nog een reden om deze stad eens te gaan bezoeken. Dank voor je mooie rondleiding.
  P.S. De bouwstijl lijkt veel op die van Fyn, Denemarken: vakwerk, donkerrode baksteen en de trapgevels, ook in de kerktoren.

  BeantwoordenVerwijderen