Google Translate

dinsdag 5 april 2016

Dovddut eai gielis (Feelings don't lie) - Emma Elliane

Op 30 maart 2016 is het album Dovddut eai gielis (Feelings don't lie) van Emma Eliane uitgekomen. Ze is de dochter van Sara Margrethe Oskal en komt uit Kautokeino. Haar moeder is een bekende Samische artiest. In dit artikel kun je lezen wat haar moeder zoal doet.
In augustus 2011 deed ze op 11-jarige leeftijd mee met de MPG jr (Melodi Grand Prix Junior) met het nummer Don. Een interview met haar uit die periode is hier terug te lezen. Meer info over haar optreden tijdens de MPG jr 2014 is te vinden op:
Nordisk Ljus 2014
Presentatie MPG jr

Muziek van Emma Elliane is moeilijk te vinden op het internet. Op Soundcloud heeft ze wel een account, maar ze heeft er geen nummers op staan. Op Youtube is eigenlijk alleen het onderstaande nummer te vinden:


De acht nummers van het nieuwe album zijn op deze website kort te horen. Bevallen ze goed, dan zijn de nummers hier ook te downloaden na betaling. De nummers liggen goed in het gehoor en vallen in de categorie Pop. Het nummer Don zit er ook bij. Absolute uitschieter is het nummer Oainnhus (A Vision). Wat een nummer zeg. Heerlijk. Een goede tweede is het nummer Aktonassii (Alone). Gerapt wordt er in het nummer Atte munnje sni saji (Just give me the word). Een goed en gevarieerd album. Het album is nu ook te beluisteren op Spotify:

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten