Google Translate

donderdag 7 april 2016

Snøhetta

Snøhetta is niet alleen een Noors architectenbureau (het bureau kwam voor in het boek Cool: Wat wij kønnen leren van de Scandinaviërs), maar ook een berg in Dovre, Noorwegen. De berg is te beklimmen, maar je kunt de bergketen ook bekijken via Viewpoint Snøhetta. Vanaf de parkeerplaats is het een eindje de berg oplopen, maar als je daar eenmaal bent dan heb je wel een fantastisch uitzicht.


Op de bovenstaande foto heb ik met een rood cirkeltje en pijltje een muskusos gemarkeerd. We hadden geluk dat toen we bij Viewpoint Snøhetta waren er een Nederlands gezin was die verrekijkers hadden en fotocamera's met een enorm zoombereik. Ze zagen de bovenstaande muskusos in het land voor de bergen. Nauwelijks met het blote oog te zien :-). Dat je de muskusossen toch goed kunt vastleggen, is te zien op deze blogpost van Luken Hulsker.Mooie plek. In de buurt van Snøhetta staat tevens de bergkerk Eysteinkyrkja. Zie ook het kaartje hieronder afkomstig van de website Villrein.


13 opmerkingen:

 1. Mooi is het daar! Prachtig! Die muskusos kun je ook maar beter vanuit de verte bekijken, maar wel erg leuk dat jullie er een gezien hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gezin heeft nog een poging gedaan om dichterbij te komen. Ze waren er dan ook speciaal voor de muskusossen gekomen.

   Verwijderen
 2. Prachtig daar Hans,
  Wij waren er ook vorig jaar en zagen ook een muskusos.
  Zie hier:
  https://norgeblog.wordpress.com/2015/07/19/scandinavie-2015-deel-6/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En van dichtbij nog wel. Bij Kongsvoll zijn we ook geweest. Ook een mooie plek.

   Verwijderen
 3. Ah, "mijn" berg! Prachtig, daar maakt mijn hart weer een sprongetje van. Ik ben nog steeds zo verliefd op dit gebied, als de eerste keer dat we er waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag al ergens een sierkip op de berg :-). Het is inderdaad een mooi gebied. Zo'n gevoel hebben wij met het Flatruet gebied in Zweden.

   Verwijderen
 4. Wat is het daar mooi! Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De weg er naar toe was ook geweldig. Jammer dat het zo snel voorbij ging :-(.

   Verwijderen
 5. Wow.. wat ongelofelijk mooi daar!! De weidsheid van het landschap is adembenemend! Lijkt me fantastisch om daar te wandelen.. en dan ook nog eens een muskusos die daar rondwandelt ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Begin juni was ik daar zag een grote groep muskusossen lopen in de dezelfde dal als jij waar ik naar ben afgedaald en daar foto's gemaakt zie http://norgenl.blogspot.nl/2015/07/moskus-muskusos-tverrfjellet-dovrefjell.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die post heb ik van je gemist Luken :-). Mooie foto's. Ik had de sterkere lens helaas niet bij me.

   Verwijderen
  2. Ik heb je link opgenomen in de blogpost.

   Verwijderen