Google Translate

zondag 24 april 2016

Scandinavische markt Schokland 2016

Dit weekend werd voor de vijfde keer de Scandinavische Markt in Schokland gehouden. Vorig jaar ging het helaas niet door. Dit jaar weer op de oude vertrouwde plek. Het is de vierde keer dat we de markt bezocht hebben. De blogposten van de vorige edities zijn hieronder terug te vinden:

- Scandinavische markt 2012
- Scandinavische markt 2013

We zijn vandaag (zondag) geweest. De weersvoorspellingen waren niet al te best en dat was misschien de reden dat niet alle stands aanwezig waren. Hieronder een indruk van de markt.Hagens Camping & Vrigstad Älgpark.
Driuwhout.

Sami-training.

Rendieren van de Mettemaat (Hengelo Gld). 
Anne-Lie Persson.
Er is altijd wel muziek te horen op de Scandinavische Markt. Op zaterdag waren er optredens van De Andersons en Laurens Joensen en zijn band Tjaldur. Het optreden van zaterdag was het debuut van Tjaldur. Op zaterdag speelde ook Bureau Svejo. Een aantal nummers van Bureau Svejo is hieronder terug te beluisteren.

 
Vandaag een optreden van Anne-Lie Persson. Geboren in het Zweedse Östersund en in 1992 naar Nederland gekomen. Een klein half uurtje hebben ze gespeeld en de nummers waren erg goed. Het nummer Humanity heb ik opgenomen en is hieronder te horen.


Van het hetzelfde nummer (afkomstig van de in 2015 uitgebrachte debuut CD The Wide Open) is ook een video gemaakt. Deze is hieronder te horen.Lumière.Olga Vocal Ensemble.
Anne Kroeze en Pieta Maayeshi.
Speelduo Ephraim.


Antiquariaat Mooi Exemplaar was ook aanwezig en hier een tas vol boeken gescoord. Bij een andere kraam ook nog een aantal boeken gehaald. Weer genoeg te lezen de komende tijd :-).De tas bij de uitgang bevatte informatie over de series die Lumière heeft uitgebracht en een DVD van de serie The Legacy.


Omdat we toch in de buurt van Bataviastad waren, zijn we daar ook nog even heen geweest.De thriller De ondergang van de Batavia van Mike Dash.
De Batavia.
De Batavia.

12 opmerkingen:

 1. Jammer dat niet iedereen er was, maar aan de foto's te zien, was het wel leuk. En je hebt in ieder geval weer wat te lezen en te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker leuk en inderdaad nog genoeg te lezen :-)

   Verwijderen
 2. Leuk om deze foto's te zien!! Ik had geen idee dat dit was, jammer. Maar gelukkig bij jou een kansje om toch even mee te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is veel reclame gemaakt voor de markt. Maar door de slow down modus moet het misschien nog komen :-).

   Verwijderen
 3. Interesting to see and to read... I am Norwegian, but have friends up in Drente (Groningen, Paterswolde etc.) and I find the two languages related in a way.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer genoeg hebben wij de markt niet bezocht. Leuk dat we even via jullie foto's mee kunnen kijken :-)

  Als je boeken mee naar huis kunt nemen, dan is de dag helemaal goed ;-) En The Legacy is een leuke serie die wij altijd volgden.
  Het ziet er op de foto's niet echt druk uit, maar misschien waren jullie er al bijtijds. Hopelijk kunnen wij volgend jaar deze markt weer een keer bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren er vroeg bij. Iets over 10 uur. Genoeg parkeerplek en er waren nog genoeg boeken aanwezig. Het optreden van Anne-Lie Persson was wel heel kaal. Heel weinig mensen. Later werd het wel druk. Er zaten een paar interessante boeken bij die ik nog niet kende.

   Verwijderen
 5. Leuk was het he, maar wel koud.
  Door computerproblemen wil mijn blog nog niet vlotten.
  Sommige foto's van mij zijn bijna hetzelfde als die van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het weer viel nog reuze mee:-). Ik ben benieuwd naar je foto's. Hopen dat je computerproblemen gauw over zijn.

   Verwijderen
 6. Wat een leuke markt, die ken ik helemaal niet. Ik ga dat ergens opslaan, daar wil ik volgend jaar ook wel heen.
  Dank voor de tip! Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Jullie ook nog een fijn weekend.

   Verwijderen