Google Translate

vrijdag 24 november 2017

Galleri N. Bergslien, Eidfjord

In het leuke plaatsje Eidfjord staat Galleri N.B. oftewel Galleri Nils Bergslein. Ik had nog niet eerder van hem gehoord of zijn werk gezien. Nils Bergslien (geboren op 26 februari 1853 te Voss, overleden in 1928) was een Noorse schilder en kunstenaar. Hij studeerde af aan de school van oom Knud Bergslien en Morten Müller in Kristiania (tegenwoordig Oslo) en aan de Akademie der Bildenden Künste München. Hij trouwde in Eidfjord en is daar het grootste gedeelte van zijn leven gebleven op Bergsliskorane.

In 2001 werd de galerij geopend. Naast de werken van Nils Bergslien is er ook een ruimte aanwezig waar tijdelijk exposities aanwezig zijn.De tijdelijke expositieruimte was deze keer voor de Zweedse Lisa Him-Jensen die in Bergen woont. Haar werk is te zien op de Lisahimjensen website. Sommige schilderijen waren leuk andere weer niet. Ik heb haar blog in ieder geval op mijn leeslijst gezet.
Het werk van Nils Bergslien is volop aanwezig. Een genot om er naar te kijken. Ik heb een aantal van zijn werken eruit gehaald.

Dovregubben.

Hijakt.

Rembedalsfossen / Frå Hardangervidda / Vøringsfossen


Ein bjørnekamp.

Båtane på Vangsvatnet.


Nils Bergslien.
De galerij is vrij toegankelijk. Bij de entree lagen een aantal interessante boeken zoals deze hieronder.

Reinen på Hardangervidda.
Er worden ook uitvoeringen gegeven in de galerij.

5 opmerkingen:

 1. Mooi, het lijken heel traditionele werken. En dan zo afgewisseld met die felle schilderijen, dat geeft een mooi contrast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad erg leuk dat er een ruimte is waar nieuwe werken worden tentoongesteld. Ik ben meer van de landschappen schilderijen.

   Verwijderen
 2. Het schilderij met de watervallen en van de Hardangervidda en dat schilderij waarop twee rendieren staan afgebeeld zijn echt prachtig! Die zouden vast en zeker mooi staan bij ons aan de muur. En bij jullie ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen