Google Translate

maandag 30 juli 2018

Bergen (2)

Bij een bezoek aan Bergen mag Bryggen natuurlijk niet ontbreken. Bryggen staat sinds 1979 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ik moet zeggen dat het mij erg meegevallen is. Het lopen door de smalle doorgangen is een belevenis op zich.Restaurant To Kokker.
Druk was het ook. Bussen kwamen en mensen stormden eruit. Ze werden door één doorgang geleid en het resultaat is hieronder te zien. Apart om te zien. Wel leuk om mensen te bekijken. Heb je wat meer tijd, dan is er een periode dat er weinig mensen in Bryggen aanwezig zijn.Juhls' Silver Galleri.


Galleri Katrine Lünd.
Sommige gebouwen werden gerenoveerd. Men heeft dat handig opgelost met doeken die hieronder goed te zien zijn.


Er is een museum te bezoeken die je meer laat zien over de geschiedenis van Bryggen, het Hanseatic museum. Wij hebben het museum niet bezocht. Misschien iets voor een volgende keer.

Hanseatic museum.

4 opmerkingen:

 1. Het museum hebben wij ook niet bezocht (je komt tijd tekort in Bergen) maar lijkt ons interessant en mooi om te zien. Wij vonden Bryggen ook een bijzondere plek in de stad. Erg leuk om te bezoeken.

  Leuk filmpje! Zo zie je toch nog iets van het museum :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad tijd te kort :-). Zo hou je nog dingen over om eventueel een andere keer te bekijken.

   Verwijderen
 2. Je had een stuk beter weer dan wij, voordeel voor jou is dat je veel beter foto's hebt kunnen maken, voordeel met regen is dat het rustiger is. Ik wil er zeker nog eens naar terug, want wij hebben dat museum ook niet bezocht. Aan het leuke filmpje te zien is dat wel de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden gelukkig mooi weer en of we Bergen weer gaan bezoeken? Misschien als we in de buurt zijn, maar niet meer 50 tunnels heen en 50 tunnels terug :-).

   Verwijderen