Google Translate

zondag 22 juli 2018

Bergen (1)

Bergen, de stad waar veel over gezegd wordt en waar velen al zijn geweest. Wij nog nooit. Vorig jaar zaten we een week op de Hardangervidda en zo'n 170 km van Bergen af. Een dagje Bergen behoorde dus tot de mogelijkheden.


De reis heen naar Bergen en weer terug naar Vøringsfossen was een belevenis op zich. Op de heenweg gingen we tunnel in en er weer uit. Op de terugweg het aantal tunnels bijgehouden en het waren er iets meer dan vijftig. Het waren niet alleen tunnels maar ook een hangbrug en wel de Hardangerbrug. Geweldige brug maar ook duur. 150 NOK heen en 150 NOK terug. Zo'n 30 EUR. Daar moesten we wel wat foto's van nemen.

Hardangerbrug.

De rotonde voordat je de brug op gaat.

Op de brug heenweg.

Op de brug heenweg.

Op de brug terugweg.
Als we niet in een tunnel zaten was het onderweg genieten van de mooie plaatjes. We konden niet te vaak stoppen omdat we anders niet in Bergen zouden komen.
Het parkeren was goed geregeld in Bergen. Het uitzicht vanuit de parkeergarage ook.We zijn in Bergen.


Het eerste wat we zagen was de vijver Lille Lungegårdsvannet.


De vogels bij de vijver waren wel apart. Er waren verschillende soorten vogels en de verschillende soorten waren netjes gescheiden. Een groepje zelfde vogels hier en een ander groepje vogels iets verderop.
Het eerste standbeeld van de velen die dag kon niet missen.

Standbeeld van Christian Michelsen.

Christian Michelsen.

Brandweer.

Brandweer.


Parkbarn van Solveyg Schafferer.

Bergen kwam eerder aan bod in oktober 2017. Lees de post over Mariakirken. De komende tijd verschijnt er meer over Bergen, want we hebben veel gezien die dag.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Feest van herkenning! Daar waren wij vorig jaar ook, we hebben zelfs op dezelfde plek geparkeerd. Dat we elkaar niet zijn tegengekomen, maar jullie waren er op een betere dag, bij ons hoosde het echt de hele dag. Ik ben zelf ook met een blogje Bergen bezig. Ben benieuwd wat jullie allemaal nog meer gezien hebben. Wij zijn na Bergen naar Ovre Eidfjord gereden en hebben daar de wandeling naar de Voringfossen gedaan. Dit jaar gaan we de andere kant op, alles is zo ongeveer geregeld, maar als ik bezig ben met de foto's van Noorwegen, laait de twijfel weer op... zullen we toch weer naar het Noorden gaan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zaten een week vlakbij de Vøringsfossen. Ben erg benieuwd wat jullie gezien hebben. Erg leuk.

      Verwijderen