Google Translate

vrijdag 18 januari 2019

Nynäs slott

Als wij in de omgeving van Stockholm zijn, rijden we meestal een dag met de auto door de omgeving van Stockholm om plekken te bezoeken. Zo kwamen we Nynäs slott tegen. Nynas slott is een landhuis in Rundbosjön tussen Trosa en Nyköping. Onder de beroemde eigenaren van Nynäs slott, in de 14e eeuw Bo Jonsson Grip, in de 17e eeuw de familie Gyllenstierna en Johan August Gripenstedt in de jaren 1860. Tegenwoordig wordt Nynäs slott beheerd door Sörmlands Naturbruk. Het landhuis wordt in de zomer voor het publiek getoond en op de dag dat wij er waren was er ook nog eens veel te doen en was het gezellig druk. Een geweldige plek waar veel te zien en te doen is.








Er waren producten van Karin Nilsson te zien. Ze komt uit Nyköping en werkt met wol. Ze heeft een eigen website die hier te vinden is.








Er zijn foto's te zien van Stephan Gäfvert.





Meer foto's van het landgoed is te zien in het onderstaande filmpje wat ik gemaakt heb.


Een kaart van het landgoed is hier te vinden en meer informatie over Nynäs slott is te vinden op de websites van Take me to Sweden, Nynäs slott, Wikipedia en Met de auto op vakantie.

We hebben het landhuis niet van binnen gezien. Op het onderstaande filmpje zie je enkele beelden van het landhuis.



Het onderstaande filmpje vond ik wel erg leuk. De band Skilla komt in 2010 in de bossen van Nynäs slott een piano tegen en persen er het nummer The Offer uit.

1 opmerking: