Google Translate

donderdag 1 juli 2021

Huss

Seriedetails:
Titel: Huss
Jaar: 2021
Bedenker: Jörgen Bergmark
Acteurs: Karin Franz Körlof, Kardo Razzazi, Anders Berg
Afleveringen: 5 van 90 minuten
IMDB cijfer: 6,6Samenvatting:
In deze nieuwe crimeserie treedt Katarina Huss in de voetsporen van haar moeder als detective. Als nieuwkomer in het korps moet Katarina niet alleen zien om te gaan met het harde leven in Göteborg maar ook met haar achterdochtige collega’s. Het team weigert haar te accepteren en het wordt nog erger wanneer Katarina promotie krijgt. Al snel komt ze terecht in een kluwen van corruptie en verraad.

De serie:
Huss is een serie gebaseerd op de dochter van Irene Huss, Katarina. Irene Huss is een personage van schrijfster Helene Tursten. Helene Tursten heeft tien boeken geschreven met Irene Huss in de hoofdrol. Er zijn vier delen vertaald naar het Nederlands. Ik heb zelf twee boeken van haar in de boekenkast staan maar nog niet gelezen. Negen boeken zijn verfilmd en drie films zijn niet gebaseerd op een boek. In IMDB is te zien dat de serie twaalf afleveringen bevat. Het laatste boek verscheen in 2011 en de laatste film ook. In 2021 heeft men dus een spinoff van de serie gemaakt waar het echt draait om dochter Katarina. Haar moeder is nog wel regelmatig te zien in de nieuwe serie. Het lijkt er wel op dat Helene Tursten niet betrokken is geweest bij de Huss serie. De serie bestaat uit vijf afleveringen. De afleveringen die anderhalf uur duren zijn verhalen op zichzelf met elke keer een ander thema. De rode draad in de vijf afleveringen is een politiegebeurtenis die plaatsvond tijdens rellen bij de Eurotop in de Valdemarsväg, Göteborg. Elke aflevering start met het politieverhoor. Elke keer wordt iemand anders verhoort. In de laatste aflevering wordt alles duidelijk.

Conclusie: 
Ik had nog niets gelezen of gezien van Irene Huss dus de achtergrond informatie over Irene en Katarina Huss is mij totaal niet bekend. Ik heb ook geen idee of de informatie over Irene allemaal klopt. Nu draait het om de dochter van Irene en ik moet zeggen dat het een genot was om de serie te bekijken. Katarina staat aan het begin van haar politiecarriere en begint ook onderaan aan de ladder en dat is op de straat. Hier maakt ze elke aflevering totaal iets anders mee. Natuurlijk is het ongeloofwaardig dat ze in de eerste aflevering al mee mag doen met het rechercheteam. Maakt allemaal niet uit, het is een heerlijke serie. De chef van Katarina, Johan Jansson, is een bijzonder personage. Is hij fout? Is hij goed? Wat is zijn rol? Erg goed gespeeld. Zelfs agent Robert Björkemyr, gespeeld door Filip Berg, is goed gespeeld. Dat had ik niet verwacht na zijn optreden in de Svartsjön serie. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de Irene Huss boeken en serie.

De serie is op NPO Plus te zien.

Recensies:

2 opmerkingen: