Google Translate

maandag 25 april 2022

Young Wallander, Killer's Shadow seizoen 2

Seriedetails:
Titel: Young Wallander seizoen 2
Maker: Ben Harris
Jaar: 2022
Acteurs: Adam Pålsson, Leanne BestEllise Chappell
Duur: 6 afleveringen van 55 minuten
IMDB cijfer: 6,8



Samenvatting van Streamwijzer:
Kurt Wallander, een man die woont in het hedendaagse Zweden, is stuurloos en onzeker over zijn toekomst na zijn vertrek bij de politie. Wanneer een nieuwe hoofdinspecteur, Samuel Osei, de leiding op zich neemt, doet zich een kans voor om zich weer aan te sluiten bij de Major Crimes Unit. Wallander accepteert het aanbod en wordt belast met wat een eenvoudige zaak lijkt: een hit-and-run buiten een nachtclub.

De serie:
Op Netflix is het tweede seizoen van Young Wallander te zien. De post over het eerste seizoen is hier terug te lezen. Het tweede seizoen gaat verder waar het eerste seizoen is geëindigd. De introductie van Wallander is niet meer nodig en er kan eigenlijk direct met het verhaal begonnen worden. Een aantal acteurs uit het eerste seizoen zijn ook in het tweede seizoen te zien. Verder een aantal nieuwe personages. Deze keer weer een nieuw verhaal en eigenlijk zijn alle Wallander elementen die nog in het eerste seizoen zaten verdwenen in het tweede seizoen. De korhoen schilderijen van zijn vader en de liefde voor klassieke muziek die hij in het eerste seizoen begon te waarderen. Alleen de drank is nog aanwezig. De zaak is deze keer lekker eenvoudig. Een aanrijding buiten een nachtclub. Maar zoals vaker zit er weer veel meer achter.

Conclusie:
Had het eerste seizoen nog iets met Wallander te maken, het tweede seizoen zou een verhaal kunnen zijn uit een Engelse serie. Alleen Wallander zelf wordt nog steeds gespeeld door de Zweedse acteur Adam Pålsson. Ik moet wel zeggen dat ik moeite had om te geloven dat ik naar Wallander aan het kijken was. Het verhaal was wel interessant maar het is mij te Engels. Ook het tweede seizoen is weer opgenomen in Vilnius, Litouwen volgens dit artikel van The Focus. Van mij mogen ze stoppen met de serie.

Hieronder nog een filmpje met acteurs uit het eerste seizoen die het over de serie hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten