Google Translate

maandag 18 juli 2022

Blasted

Filmdetails:
Titel: Blasted
Regisseur: Martin Sofiedal
Verhaal: Emanuel Nordrum
Jaar: 2022
Acteurs: Axel BøyumFredrik SkogsrudIngrid Bolsø Berdal
Duur: 114 minuten
IMDB cijfer: 4,8Samenvatting:
Sebastian moet op zijn werk een verkooppraatje houden voor cliënt Kasper. Helaas loopt dit helemaal in de soep. Kasper wil geen saaie PowerPoint-presentatie, hij wil een ervaring! Kasper loopt teleurgesteld weg, maar Sebastian rent erachteraan met het glorieuze idee om Kasper mee te nemen naar zijn eigen vrijgezellenfeest. Wonder boven wonder stemt Kasper ermee in. Helaas zijn shots op klaarlichte dag en rare pakjes niet de enige buitengewone dingen die ze gedurende het weekend tegenkomen.

De film:
En weer een film op Netflix. Deze keer door Netflix zelf uitgebracht. Een sciencefiction comedy film gebaseerd op het Licht van Hessdalen fenomeen. Het Licht van Hessdalen is een nog onverklaard lichtspektakel dat zich regelmatig voordoet in de vallei van Hessdalen, in de stad Holtålen, Noorwegen. Al zeker sinds 1940 zijn er vreemde, spookachtige lichteffecten gezien in Hessdalen. Een piek in het aantal rapporteringen ligt tussen december 1981 en de zomer van 1984 toen het spektakel zich 15 tot 20 keer per week voordeed. Sindsdien nam de activiteit af en wordt het spookachtige licht nog zo'n 10 tot 20 keer per jaar gespot. In de film is er een verklaring voor de mysterieuze lichten en wat voor één.

Conclusie:
Een sciencefiction film in de bossen van Noorwegen. Het was even wennen en dan vooral aan de onsympathieke hoofdrolspeler Sebastian.Ik moest bij hem constant denken aan Roger Brown in de film Headhunters. De rol die Roger Brown daarin speelt lijkt wel wat op de rol van Sebastian. Het blijkt dat de acteur Axel Bøyum die Sebastian speelt ook de rol van Roger Brown in de nieuwe serie Headhunters speelt. Erg toevallig. Zoals gezegd was het even wennen aan de setting en de acteurs. Toch doorgegaan met kijken en de film werd gaandeweg beter. Veel humor en genoeg actie. De film is niet door iedereen goed ontvangen. Of je vind het leuk of helemaal niks. Men is er wel met elkaar over eens dat de film te lang duurt. Daar had ik dan weer geen last van. Een grappige film waarvan het Licht van Hessdalen het meest bijzondere is. Ik had er nog nooit van gehoord. Er is zelfs een boek over geschreven.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten