Google Translate

donderdag 14 juli 2022

Hold Your Breath: The Ice Dive

Filmdetails:
Titel: Hold Your Breath: The Ice Dive
Regisseur: Ian Derry
Jaar: 2022
Spelers: Johanna NordbladElina ManninenTapani Launonen
Duur: 40 minuten
IMDB cijfer: 6,4Samenvatting:
Johanna Nordblad is een Finse free diver. Zij behoort tot de absolute top binnen deze tak van de sport en heeft al een record op haar naam staan. In 2004 brak ze het record voor vrouwen in het free diven met vinnen. Ze zwom 158 meter in 6 minuten 39 seconden met ingehouden adem. In deze documentaire wordt ze gevolgd bij haar poging om het wereldrecord afstand zwemmen onder het ijs met ingehouden adem te breken.

De documentaire:
Op Netflix is de documentaire te zien. In veertig minuten is te zien hoe Finse free diver Johanna Nordblad zich voorbereid op de poging om het wereldrecord zwemmen onder het ijs te verbreken en het liefst ook het wereldrecord voor mannen. Ze bereid zich samen met haar zus Elina hierop voor. De twee zussen kunnen goed met elkaar overweg. Ze hebben samen een bedrijf, Green Water Productions, en maken onderwater foto's met Elina als fotograaf en Johanna als model. De voorbereiding gaat niet helemaal zoals het hoort en samen moeten ze verschillende hordes nemen om überhaupt aan de poging te beginnen. Zo zijn de winters niet koud genoeg, corona, nieuwe wereldrecords en ziekte. Zal de poging lukken?

Conclusie:
Ik had nog niet eerder van Johanna Nordblad gehoord. National Geographic heeft in het verleden een film van haar gepost op Facebook en zo is ze wat bekend geworden. Hold your breath is haar laatste film en het levert schitterende beelden van een winters Finland op. De beelden onder water zijn ook schitterend. Het is echt een soort kunst. De rust straalt van de documentaire af en je komt ook te weten waarom Johanna free diver is geworden. Door een ongeluk is het leven van Johanna volledig veranderd. De voorbereiding is mooi om te zien en erg realistisch. Geen enkele opsmuk maar gewoon doen. Heerlijk om te zien.

Meer informatie over Johanna Nordblad:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten