Google Translate

zaterdag 12 augustus 2023

Verhuizing - vakantie 2023

Deze zomer stond het weer eens in het teken van verhuizingen. Veel sneller dan verwacht konden we het appartement van onze dochter in Linköping weer ontruimen na vorig jaar volledig ingericht te hebben. Vorig jaar met de aanhangwagen de spullen er heen gebracht. Hoe dat ging is hier terug te lezen. Eind mei 2023 zijn we een week naar Denemarken geweest om spullen naar het appartement in Brøndby dichtbij Kopenhagen te brengen. Het appartement heet The Mark. Hoe dat ging is hier terug te lezen.

De zomervakantie zouden we gebruiken om het appartement in Linköping te ontruimen en wat spullen te verhuizen naar Roskilde. Die moest namelijk voor 1 augustus 2023 opgeleverd worden. We hadden al besloten om de aanhangwagen deze keer niet mee te nemen. De bank die we toen mee hadden genomen had ze al verkocht en de matras kon weg want dat was al een oudje. Ondertussen was onze dochter al weer verhuisd van The Mark in Brøndby naar een appartement in Roskilde. Het beviel haar eigenlijk direct niet in Brøndby. Te groot gebouw en onpersoonlijk. Ook de afstand van Brøndby naar het werk in Roskilde was te ver. Lopend naar het treinstation in Brøndby, met de trein ergens halverwege Roskilde en Brøndby en vervolgens met de bus naar het werk. Het is dus na een maand een appartement in Roskilde geworden. Het appartement staat in de wijk Musicon en bestaat uit containerwoningen. Een bijzondere wijk.

Weer veel beleefd deze vakantie. Zo hebben we de Återvinningscentral in Linköping bezocht om de matras weg te gooien en wat spullen bij Återbrukshallen achter te laten. De auto volledig volgepropt wat geen goede start van een vakantie is. Je moet constant in de gaten houden wat je haalt en of dat nog in de auto past. Zo hebben we bewust geen loppis bezocht omdat we dan teveel in de verleiding zouden komen om wat mee te nemen. Tevens twee keer de auto gedeeltelijk leeggehaald en weer ingepakt bij een tweetal Airbnb huisjes en elke keer leek de auto zwaarder en voller te worden. Storm Hans was er ook nog eens met heel veel regen, wind en onweer. Daarvoor ook redelijk wat regen gehad maar ook droge momenten en op die momenten veel gelopen en zelfs door een oerbos gelopen. Dat was wel bijzonder. We zaten deze keer in de omgeving van Eskilstuna en Linköping met een overnachting in het appartement van Linköping en Roskilde.

8 opmerkingen:

  1. Ja die verhuizingen.... Wij gaven de kinderen een strippenkaart voor hulp bij 5 keer verhuizen. Inmiddels is onze oudste dochter al aan haar 10e verhuizing toe en we helpen nog steeds :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tiende verhuzing al. Dat is veel. Het kost alleen vrij veel planning om vanuit Nederland een verhuizing te doen in Zweden en Denemarken.

      Verwijderen
  2. Jammer dat die storm er net was toen jullie daar waren, maar zo te lezen is het gelukkig toch nog een beetje gelukt om leuke dingen te doen. En als jullie tussendoor nog wat rust konden vinden, is dat ook heel fijn. We zijn benieuwd naar jullie avonturen.

    Hopelijk voelt jullie dochter zich ondertussen helemaal thuis in Roskilde. Het appartement in The Mark zag er ook mooi uit maar als je je er niet op je plek voelt, is dat niet prettig. En als je kunt veranderen van woonplek, dan is de keuze snel gemaakt, lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijd van thuisvoelen is er niet :-). Ze gaat binnenkort naar Madeira voor onderzoek voor een maand.

      Ik vond The Mark er ook wel goed uitzien maar als het gevoel er niet is dan houdt het al snel op.

      Verwijderen
    2. Naar Madeira. Nu je het zegt, zoiets stond in de planning en gaat nu dus gebeuren. Wel even iets anders dan Denemarken maar zeker een avontuur.

      Verwijderen
  3. Jullie zijn er druk mee geweest, maar fijn dat het op deze manier kan. Ik wens haar veel geluk op de nieuwe plek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal wel waarschijnlijk niet voor heel lang zijn.Na dit jaar is de studie afgerond.

      Verwijderen