Google Translate

donderdag 24 augustus 2023

Dystopia

Seriedetails:
Titel: Dystopia
Jaar: 2021
Regisseur: Richard Jarnhed
Schrijvers: Richard Jarnhed, Linn MöllerLudvig LundströmJoel Forssell en Ebba Stymne
Acteurs: Madeleine MartinJohan HafeziLola Zackow
Duur: 8 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 5,1Samenvatting:
Een groep vrienden bereidt zich voor op het grootste rollenspel-evenement van het Noorden in een verlaten fabriek diep in het bos, wanneer ze plotseling iets wakker maken dat hun gedrag begint te beïnvloeden...

De serie:
Op Viaplay is de achtdelige Zweedse serie Dystopia te zien. De serie draait om een groep Larpers die in een oude ijzerfabriek een fantastische mogelijkheid zien om een Larp evenement te houden. In de ijzerfabriek is in het verleden iets gebeurd wat te zien is in het begin en dit komt weer terug in de huidige tijd van de Larpers. De serie is onder andere bedacht door Richard Jarnhed en hij is degene die ook Svartsjön seizoen één en twee bedacht heeft. Ik vermoed dat men hierdoor Dystopia als Svartsjön seizoen 3 ziet zoals bij Lumière te zien is. Dit is volgens mij niet waar. IMDB ziet Dystopia als een aparte serie en niet als het derde seizoen van Svartsjön. Wat Dystopia en Svartsjön seizoen 1 gemeen hebben is de locatie waar de series zijn opgenomen. Dystopia is net als Svartsjön eerste seizoen opgenomen in Lindesberg, Zweden. De locatie van de Larpers is een oude ijzerfabriek en dat is in het echt de Stripa Gruva Lindesberg. Het meer waar de Larpers regelmatig komen is het meer bij de Uskavi Kalkbrott. Een geweldige plek.

Conclusie:
Het had een heel interessant verhaal kunnen zijn maar het komt niet echt uit de verf. De locatie is geweldig en het idee is leuk bedacht maar de uitvoering is beduidend minder. Acht afleveringen is teveel van het goede. Ik had het gevoel dat ik sommige scènes al eerder had gezien en sommige personages blijven gewoon doorgaan met het oorspronkelijke plan wat er ook gebeurd. Dat is wel apart om te zien. De serie wordt als horror neergezet maar dit is niet het geval. Er gebeuren dingen maar het is gelukkig geen horror. Niet de beste serie maar toch wel leuk om te zien. De locaties Stipa Gruvan Lindesberg en Uskavi Kalkbrott hoop ik nog een keer in het echt te zien.

Interessant:

Recensie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten