Google Translate

zondag 17 december 2023

Julestorm - A Storm for Christmas

Seriedetails:
Titel: Julestorm - A Storm for Christmas
Jaar: 2022
Regisseur: Per-Olav Sørensen
Bedenkers: Lars Saabye ChristensenJan Trygve Røyneland, Per-Olav Sørensen
Acteurs: Dennis StorhøiMaibritt SaerensJan Gunnar Røise
Duur: 6 afleveringen van 30 minuten
IMDB cijfer: 7,1



Samenvatting:
Een groep mensen komt aan op het vliegveld van Oslo. Sommigen om hun geliefden te verwelkomen, sommigen om naar huis te vliegen naar hun familie, en sommigen die weg willen vliegen en aan Kerstmis willen ontsnappen. Maar hun kerstmissie loop op niets uit als ze allemaal vast komen te zitten op de luchthaven... Van de maker van 'Hjem til Jul'.

De serie:
Na de serie Hjem til Jul gezien te hebben moest natuurlijk de eveneens Noorse serie Julestorm bekeken worden. Deze serie is net als Hjem til Jul te zien op Netflix en bestaat uit zes afleveringen van een half uur. De serie is van de makers van Hjem til Jul en dat is te zien aan de acteurs. Veel acteurs uit Hjem til Jul zijn weer te zien in Julestorm. De humor is wel totaal verschillend. In Julestorm zit wel wat humor maar is veel serieuzer. In de serie komen een groot aantal mensen vast te zitten op het vliegveld van Oslo vanwege een sneeuwstorm. Dit betekent dat ze noodgedwongen vastzitten en er het beste van moeten maken. Allerlei mensen zoals Arthur de pianist, Ronja de priester, David de reiziger, Marius de barman, Ida de popster, Olav de piloot, Maria de moeder, Henrik van het bagagepersoneel, Diana de romanticus, Alex de kerstman, Bobbie de advocaat, Frank de taxichauffeur, Sara, Kaja en nog een aantal anderen. Een divers gezelschap die elk hun eigen problemen hebben. De één heeft grotere problemen dan de andere en de vraag is of het uitendelijk goed gaat komen. Omdat het een kerstserie is zit dit er zeer waarschijnlijk wel in.

Conclusie:
Omdat ik de twee seizoenen van Hjem til Jul vlak ervoor had bekeken, moest ik even omschakelen bij Julestorm. Het is deze keer veel serieuzer en actrice Ida Elise Broch die Johanne speelde speelt nu Ida de popster en die is natuurlijk compleet anders. De verhaallijnen zijn interessant om te volgen en worden mooi afgesloten in de laatste aflevering. Gelukkig blijven de Noren redelijk normaal en wordt er geen drama van gemaakt. Een aanrader voor de kerst.

- NRC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten