Google Translate

maandag 11 december 2023

Hjem til Jul

Seriedetails:
Titel: Hjem til Jul seizoen 1 en 2
Jaar: 2019 - 2020
Regisseurs: Per-Olav Sørensen en Anna Gutto
Bedenkers: Kristian AndersenAmir Shaheen en Per-Olav Sørensen
Acteurs: Ida Elise BrochDennis StorhøiOddgeir Thune
Duur: 12 afleveringen van 29 minuten
IMDB cijfer: 7,7



Samenvatting:
De eeuwige vrijgezel Johanne is het zat om commentaar over haar relatiestatus te krijgen en gaat rond de kerstdagen 24 dagen lang op zoek naar een partner die ze met kerst mee kan nemen.

De serie:
Eindelijk de Noorse kerstserie Hjem til Jul op Netflix gezien. De serie was een behoorlijk succes in 2019 en 2020. In de serie speelt de vrijgezel Johanne de hoofdrol. Johanne wordt gespeeld door Ida Elise Broch en ik had haar al zien spelen in de serie Fenris. In Fenris speelde ze al goed en in Hjem til Jul is het helemaal perfect. Normaal gesproken ben ik niet zo van de komedies maar deze is geweldig. De serie bestaat uit twee seizoenen en elk seizoen bestaat uit zes afleveringen van een half uur. Met zes uur ben je door de twee seizoenen heen. Beide seizoenen vertellen een compleet verhaal en dat betekent dat er geen derde seizoen meer komt. 

In het eerste seizoen lijkt het erop dat vrijgezel zijn niet meer normaal is. Johanne heeft als enige vrijgezel van de familie geen vaste plek op kerstavond en moet tussen de kinderen plaatsnemen. Deze kerst wordt het anders en Johanne besluit om op zoek te gaan naar een partner zodat ze op kerstavond ook een vaste plek krijgt. Ze vertelt de familie dat ze een vriend heeft en op dat moment moet ze op zoek want er is een plek voor haar gereserveerd aan tafel. Gelukkig heeft ze nog 24 dagen de tijd om er één te vinden en in die dagen komen een aantal potentiële partners aan bod. Degene die de meeste indruk achterlaat is fuckboy. Het einde van het eerste seizoen heeft een open einde en het is mooi dat je niet meer een jaar hoeft te wachten op het vervolg en direct met het tweede seizoen kunt beginnen. Het tweede seizoen gaat verder waar het gestopt is maar toch is het weer een compleet ander verhaal. Veel personages uit het eerste seizoen komen weer terug maar er zijn ook een aantal nieuwe personages. Deze keer is het einde wel een einde die het verhaal afsluit.

Locatie:
Tijdens het kijken had ik al het idee dat de serie is opgenomen in Røros en toen ik een scène zag met daarin een winkel met de tekst Amneus Boghandel wou ik het toch zeker weten en inderdaad, Amneus Boghandel staat in Røros. Een geweldige plek waar we een paar keer zijn geweest. Helaas niet in de winter. Maartje en Kine zijn hier wel in de winter geweest. Een bijzondere plaats om kerst te vieren.

Conclusie:
Een heerlijke kerstserie die zich afspeelt in een geweldige plaats. Ik had niet zulke hoge verwachtingen van de serie maar deze was wel erg goed. Gelukkig geen over the top situaties maar lekker nuchter. 

Interviews:

  • Ida Elise Broch

Felix Sandman:
Felix Sandman speelt Jonas / fuckboy. Interessant is dat hij in de Zweedse boyband FO&O zat. Het nummer "Gotta Thing about You" van hun is hieronder te beluisteren:


In 2018 heeft Felix meegedaan aan Melodifestivalen. Zijn nummer "Every single day" is hieronder te beluisteren:


Hij had ook een hoofdrol in de serie Quicksand.

Recensies:
- Veronica Superguide seizoen 2
- Moviemeter seizoen 1
- Moviemeter seizoen 2

1 opmerking: