Google Translate

maandag 10 oktober 2011

Brattforsen

Natuurreservaat Brattforsen bevat een stroomversnelling van de rivier Nittälven.

Routebeschrijving:
Brattforsen ligt ongeveer 20 km noordwesten van Kopparberg. Volg de weg van Kopparberg naar Skäret. Na ongeveer 18 km is er een bord dat verwijst naar het natuurreservaat. Ongeveer 1,5 km verder is een parkeerplaats.Brattforsen wegwijzer

Natuurreservaat Brattforsen
In Brattforsen is een wandeling aanwezig van 1,5 km die je langs stroomversnellingen voert. Er loopt vanaf de parkeerplaats een weg naar de wandeling. Dit pad voert je langs de geweldige natuur van Zweden met onder andere de onvermijdelijke mierenhopen :-).
Mierenhoop
De wandeling begint of eindigt bij de onderstaande grill plaats.
Grill plaats
De wandeling voert langs beide zijden van de rivier. De ene kant leidt je langs rotsen en is moeilijk begaanbaar. Het uitzicht langs de stroomversnellingen is wel prachtig. Dit is goed te zien op de onderstaande foto's.
Stroomversnelling

Pad door rotsen
Halverwege de wandeling is een bruggetje waarmee je aan de overkant van de rivier komt.

Bruggetje naar de overkant


Overzicht vanaf het bruggetje
Met behulp van nog een brug kom je weer terug aan de juiste kant, teug naar de grill plaats. De wandeling is maar 1,5 km, maar wel zwaar. Echt de moeite waard.

Meer informatie over Brattforsen is te vinden op:
http://www.lansstyrelsen.se/orebro/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/ljusnarsberg/brattforsen/Brattforsen_eng.pdf

Op Youtube nog het onderstaande filmpje gevonden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten