Google Translate

donderdag 6 oktober 2011

Momumentet Kindsjön

Tijdens de zoektocht naar de Mica mijnen van Ridaho (http://www.varmland.se/en/arrangement/3338) stuitten we op een smal, niet vaak bereden weggetje. We dachten dat het de Mica mijnen waren. Na een eindje rijden, konden we niet meer verder. We kwamen het onderstaande bord tegen:

Monumentet wegwijzer
Het bord wees omhoog en we moesten inderdaad omhoog :-). We hadden geen idee hoe ver het was en wat we konden verwachten. Een echt pad was er niet meer. Dit is goed te zien op onderstaande foto:

De 'weg' omhoog

Na een kilometer of zo, moeten we rechtsaf volgens een wegwijzer. Na nog een kilometer of zo, kwamen we bij het monument. Zie foto's hieronder:
Bij het monument lag een gastenboek. Hier was al lange tijd niet in geschreven. Verder was er niets. We hebben wel een aantal vragen. Wat is dit voor een monument? Waarvoor is dit er neergezet? Het lijkt op een doorzichtige steen. Bij het monument stond totaal geen informatie. Achteraf heb ik nog gezocht naar informatie over dit afgelegen monument. Helaas was er totaal niets te vinden. Het toeristenbureau in Syssleback kan ook weinig vertellen. Het monument ligt vlakbij Ridaho. In Ridaho ligt de Mica mijnen. Hier wist het toeristenbureau ook niets van. Een logische verklaring zou zijn dat het monument er neergezet is vanwege de Mica mijnen. Het blauwe gedeelte zou het doorzichtige mica gesteente kunnen zijn. Hieronder een foto van een Mica steen:

Mica steen

Meer informatie en foto's over de Mica mijnen is te vinden op een Geocaching website.

Het zou een logische verklaring kunnen zijn.Het blijft gokken. In ieder geval een heel interessant monument. De wandeling leverde wel enkele mooie uitzichten op:Op zoek naar de Mica mijnen kwamen we veel interessante dingen tegen, maar geen Mica mijnen :-). Die hebben we dus nog niet gezien. Wie weet de volgende keer.

1 opmerking:

  1. Hi my friend! I want to say that this post is awesome, nice written and come
    with approximately all vital infos. I would like to look extra posts like
    this .

    BeantwoordenVerwijderen