Google Translate

zaterdag 8 oktober 2011

Mickelina's värld Ramundberget

In de vakantie zijn we naar Ramundberget geweest. Hier was een kinderwandeling van 1,5 km aanwezig. De wandeling gaat over de wereld van Mickelina. Hier komen de figuren Mummel & Rabarber in voor. De wandeling begint onderaan de berg. Je kunt met de kabelbaan omhoog en dan naar beneden lopen. Helaas was de kabelbaan die dag dicht en we zijn toen maar van beneden naar boven gelopen, dus omgekeerd. Het was ontzettend steil en de wandeling van 1,5 km werd zo een zware tocht. Het was een leuke wandeling met verrassende onderdelen.

Hieronder is de route te zien:
Route Mickelina's värld
Normaal gesproken begint de wandeling bij de kabellbaan.

Kabelbaan
De kabelbaan zat dus dicht en we zijn aan de onderkant begonnen. Tijdens de tocht naar boven, zagen we schitterende Zweedse huizen met de typische Zweedse hekken.

Zweedse huisjes
Het eerste wat we tegenkwamen was de gruvgang. Zie foto's hieronder:

GruvgangGruvgang

Er is nog een informatiebord aanwezig. Alleen in het Zweeds. Verderop kwamen we Vattenfallet tegen. Een schitterende waterval.

Vattenfallet
Verderop bij Vattenfallet is nog een waterkrachtcentrale te zien die vroeger het hotel voorzag van stroom. 

Oude waterkrachtcentrale
We kwamen vervolgens nog een prinsessenhuisje tegen en een slaaphut Räugryttet of Rävgryttet. Hieronder een afbeelding van het huisje. Het prinsessenhuisje is straks in een filmpje te zien.


Räugryttet
Het uitzicht bovenop de berg was weer geweldig. Het weer was slecht. We zaten in de wolken en hadden bovenop de berg totaal geen uitzicht. Hieronder een foto van het uitzicht.

Uitzicht Ramundberget
Het hield niet op met de verrassingen. Iets verderop buiten het wandelpad was onderstaand gebouw te zien:

Restaurant Tusen
We konden er niet naar toe omdat het heel erg drassig was en je een halve meter wegzakte. Bovenop de berg stond een reclamebord en het bleek een restaurant te zijn. Restaurant Tusen en er konden 125 gasten in. Het leek niet erg groot. Op internet gezocht naar informatie over Tusen en het blijkt een design restaurant te zijn. Het is gebouwd met natuurlijke producten. Meer informatie is te vinden op onderstaande links. Er staan ook veel foto's van dit mooie restaurant.

http://www.weheart.co.uk/2010/02/11/restaurant-tusen-ramundberget

http://www.worldbuildingsdirectory.com/project.cfm?id=1701

Foto van Tusen op internet
Heb je alles gehad, kom je nog een soort kabelbaan tegen. Wat een grappig ding. Heel leuk voor de kinderen.
Kabelbaan
Er waren nog een groot aantal houten dieren tegen. Dit zijn waarschijnlijk personages uit Mickelina's wereld. Uiteindelijk kwamen we op de top en hadden we onderstaand uitzicht. Ontzettend mistig, maar wel heel mooi gezicht.

De top.
Eigenlijk moet de route in de winter gelanglauft worden. Een filmpje is te zien op de onderstaande website:

www.ramundberget.se/vinter/11669.mickelinas_varld.html

In het filmpje langlaufen 2 kinderen de route. Grappig om te zien hoe de route in de winter gevolgd wordt. Hieronder de route in de winter:

Winterroute


Meer info over Mickelina's värld is te vinden op: http://www.funasfjallen.se/vinter/aktiviteter/alpine/barnens-funaesfjaellen/?PHPSESSID=81dac685bf03825b8e534041ba812817


Geen opmerkingen:

Een reactie posten