Google Translate

maandag 18 november 2013

De ontvoering - Sandra Berg

Boek details:
Auteur: Sandra Berg
Titel: De ontvoering
Verschijningsdatum: Februari 2012
Bladzijde: 191 blz
Uitgeverij: Uitgeverij Cupido
Productsoort: eBook
ISBN: 978-94-90763-51-0


Samenvatting:
Gina's grote angst wordt bewaarheid als ze op de boot naar Zweden wordt ontvoerd. Als ze na een lange rit met haar ontvoerder een schuilhut aan een meertje bereikt rest haar weinig anders dan smeken, hopen en bidden dat haar echtgenoot het losgeld zo snel mogelijk betaald en dat haar ontvoerder haar leven spaart. 

De rest van de samenvatting niet opgenomen in deze blogpost. Die verteld namelijk het hele verhaal wat al niet zo heel veel voorstelt.

De ontvoering is het vierde boek van Sandra Berg die ik gelezen heb.

- Geen weg terug
- Reis naar het noorden
- Heldin op klompen

Het verhaal gaat over de 31-jarige Tobias Tuyn, die een verhouding heeft met de 26-jarige Heidi en over de 31-jarige Gina van den Borgh, die getrouwd is met de 41-jarige Stein van den Borgh, eigenaar van het bedrijf ABC. Na wat heftige ontwikkelingen in Nederland, gaan Gina en Stein met de auto via de boot Stena Scandinavica van Kiel-Göteborg naar Stockholm. Tobias zit op dezelfde boot en is onderweg naar het vakantiehuisje van zijn ouders in Zweden. Het vakantiehuisje ligt dichtbij het meer Trollasjön. Gina en Stein verblijven in de captains suite en dineren in het Metropolitan à la Carte restaurant op dek 9. Even gecheckt en de captains suite kost op dit moment  €220 voor een nacht.

Het begin van het verhaal leek erg veel op het verhaal Geen weg terug. Weer sterk overdreven en erger dan erg kan het niet. Zal wel zo horen met dit soort verhalen. Op de boot komt het verhaal echt op gang en het leest lekker makkelijk. Natuurlijk loopt het goed af, hoewel......niet voor iedereen :-).

Het verhaal is leuk bedacht. Enkele dingen die in het boek voorkwamen, komen nu aan bod.

Het nummer "Vluchten kan niet meer "van Frans Halsema wordt even genoemd.


Tobias grinnikt op de boot net als Muttley. Het kwam me niet echt bekend voor. Na het zien van een Youtube filmpje is het weer duidelijk wie Muttley was.


Attractiepark Liseberg te Göteborg wordt heel even genoemd. Meer info over Liseberg is te vinden op Wikipedia. Verder komen er een aantal Zweedse plaatsen komen voor in het verhaal en wel BoråsGislavedVärnamoRefteleGnösjö en Smålänningen in Bredaryd. Reftele ken ik nog van Geen weg terug.

Gina had op de boot een rood Paul Smith jurkje aan. Geen jurkjes van Paul Smith te vinden op deze website. Hier is wel een jurkje van Paul Smith te vinden. Vrij dure smaak.

Net als in Geen weg terug speelt High Chaparral in Hillerstorp een rol in het verhaal. Dit is wel een leuke scene in het verhaal.

In de epiloog komt pension Trollabo aan bod. Het enige wat ik over Trollabo kan vinden is restaurant Trollabo kvarn.

Wat volgt zijn een tweetal recensies over het boek:
- Ellessy.nl
- Boekentip.nl

Verder valt er niet zo heel veel over te vertellen. Leuk boek om te lezen. 

2 opmerkingen: