Google Translate

zaterdag 16 november 2013

Valbäckens stugby deel 2

We waren afgelopen zomer weer in de buurt van Valbäckens stugby. De vorige keer zijn we niet het terrein op geweest. Omdat we deze keer toch weer in de buurt waren, zijn we nu wel op het terrein geweest. Het ging ons voornamelijk om de loppis. Gelijk wat foto's gemaakt van de huisjes en omgeving. Het is een wonderlijk geheel. De eigenaars waren net als de rest wonderlijk.
Bäckebro


Receptie


De loppis was voornamelijk antiek. Niet heel veel dingen gevonden. We hebben een voddenkleed gehaald. Wat wel opviel was het onderstaande instrument.Uitgezocht wat voor soort instrument het was en het is een zittra. Het instrument valt in de categorie Citer. Het instrument lijkt erg veel op de zittra van Adolf Larsson.

Zittra van Adolf Larsson
Wat meer informatie over de zittra van Adolf Larsson is te lezen in een interview met Sten Johan Johansson. De onderstaande Soundcloud opname van Jeanette Sollén laat ongeveer 8 minuten muziek horen waar Jeanette speelt op een zittra.Jeanette Sollén
Jeanette Sollén is geboren in 1968 te Helsingborg, Zweden. Meer nummers van Jeanette Sollén zijn te horen op haar Soundcloud pagina. Meer informatie over Jeanette is te vinden op de Planet Jeanette website.

Veel informatie over citers en dergelijke is te lezen op de Improved cittern en de Guitar in Sweden websites.

Ik heb de originele foto toch nog even beter bekeken en op de onderstaande uitvergroting blijkt dat het inderdaad een Adolf Larsson zittra is. De prijs was 450 SEK.

Toch een A. Larsson zittra
Bij het bekijken van de foto's bleek dat er op de loppis nog een zittra aanwezig was. Deze had ik blijkbaar ook gefotografeerd. Ik kan uit de foto niet halen wat dit voor merk is. De prijs wel. Die was 500 SEK.


2 opmerkingen:

 1. Heb je nu spijt dat je voor zeg ongeveer 50 euro die zittra (ik had er trouwens ook nog nooit van gehoord) niet gekocht hebt ?
  Je kijkt je ogen uit, alleen al bij de receptie.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er wel interesse in. Mijn vrouw vond er niks aan :-). Maar geen spijt van hoor. Wel een keer spijt gehad hoor bij een andere aankoop die we niet gedaan hadden.

   Verwijderen