Google Translate

vrijdag 1 november 2013

Njupeskär

Njupeskär. Een aantal jaar geleden zijn we hier geweest en zijn we vlakbij de waterval geweest. De blogpost is te vinden op deze plek. In die blogpost is meer informatie over Njupeskär te vinden. Afgelopen zomer waren we weer in de buurt. De vorige keer wilden we eigenlijk bovenlangs en afgelopen zomer was dan het juiste moment. De Runt fallet van 5,5 km dus.

Runt fallet
Hieronder is het punt waar we vorige keer waren, weer te zien. Vanaf dit punt kun je naar de waterval of naar boven en dan rondom de waterval lopen.
Op de foto hieronder kun je het begin van de waterval zien.
Op de volgende twee foto's kun je het pad naar de waterval zien.

De wandeling was geweldig. Je merkt erg weinig van de kracht van de waterval als je daar boven staat. Het geeft wel weer aan hoe nietig je bent op deze wereld. De wandeling heeft een paar uur geduurd. We kwamen wel andere mensen tegen, maar het was lang niet zo druk als beneden bij de waterval. Na de wandeling nog even naar het bezoekerscentrum. Hier hingen nog een paar mooie schilderijen.Tevens hadden ze er mooie boeken, maar wel erg prijzig. Het boek Artinriktad naturvård was voor een aantal kronen te koop. Dit boek is ook via internet te downloaden. Het blijft een mooie plek.

7 opmerkingen:

 1. Blijft inderdaad mooi, op mijn eerste reis met met mijn ouders naar zweden (een jaar of 30 geleden) zijn we er geweest en daarna nog een aantal malen. Geweldig gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Très joli post ! c'est magnifique !
  Merci de ta visite et tes commentaires sur mes pages de blogs! bon week-end!
  Cath.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende foto's van een al net zo schitterend gebied! Wij hebben de waterval in april 2009 bezocht. De waterval was toen nog bevroren en er lag overal nog sneeuw. Erg bijzonder! We hopen de waterval nog wel een keer in het voorjaar of najaar te bezoeken, want de wandeling die jullie gemaakt hebben lijkt ons erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt ons ook geweldig in de winter. Wie weet komt het er ooit eens van.

   Verwijderen
 4. Hoi! Je hebt het erg mooi in beeld gebracht! In het koude seizoen zoeken we Njupeskär niet op, maar ook dan vind ik de natuur overweldigend mooi.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen