Google Translate

donderdag 23 januari 2014

Inuk

Filmdetails:
Titel: Inuk
Regisseur: Mike Magidson
Jaar: 2012
Verhaal: Ole Jørgen Hammeken, Jean-Michel Huctin en Mike Magidson
Acteurs: Gaba Petersen, Knud Therkielsen en Ole Jørgen Hammeken
Duur: 90 minuten
IMDB cijfer: 7,4


Samenvatting:
Op Groenland woont de 16-jarige Inuk samen met zijn drankverslaafde moeder en heldhaftige stiefvader. Inuk, de stadsjongen, wordt naar een kindertehuis gestuurd op een klein eiland midden op de “Arctic Sea”. Daar ontmoet hij Ikuma, de beste jager van het Noorden. Op advies van Aviaaja, de warmhartige directrice van het kindertehuis, gaan Inuk en Ikuma samen op reis voor de jaarlijkse “Seal Hunting trip”.

Een Groenlandse film deze keer en wel Inuk. Inuk is een jongen uit Groenland. De beginscene met de jonge Inuk en zijn vader en moeder hakt er gelijk in. De film gaat na de openingsscène verder in Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Inuk is dan 16 jaar. De situatie thuis is onhoudbaar en hij wordt naar een kindertehuis in Uummannaq gestuurd. In Uummannaq wonen jagers en één ervan is Ikuma. Ikuma woont alleen en heeft een vrouw en zoon (Fari) gehad, maar die zijn bij hem weggegaan vanwege drankproblemen. Inuk en Ikuma worden eigenlijk door de directrice van het kindertehuis, Aviaaja bij elkaar gebracht tijdens een reis om op jacht te gaan naar de robben. 

Het verhaal is simpel in beeld gebracht met prachtige beelden van Groenland. De gevolgen van de opwarming van de aarde komen zijdelings aan bod in de film. Niet zo duidelijk als in de documentaire Chasing Ice. Chasing Ice geeft meer een technische weergave van de gevolgen van de opwarming. De film Inuk laat zien wat het betekent voor de bevolking van Groenland. Mooie film en zoals gezegd, prachtige beelden. De DVD is bij Bol.com te bestellen. Wat volgt zijn een aantal plaatjes uit de film.IkumaIkuma en Inuk

Zweep van de vader van Inuk

Inuk en Naja

Inuk en NajaDe muziek in de film lijkt soms op de Samische muziek met joik. De verantwoordelijken voor de muziek zijn Justin La Vallee, Karina Møller en Robert HIVSHU Peary. Robert Peary heeft een eigen website www.hivshu.com en is een shaman uit Qaanaaq. De websitevan Hivshu is gedeeltelijk niet beschikbaar. Karina Møller komt uit Groenland en zingt in de band Pamyua. Ik kan geen solonummer op Youtube van haar vinden. De band heeft wel een Facebook pagina en een eigen blog. De Inuk soundtrack van Justin Michael La Vallee is hieronder in zijn geheel te horen. Goede soundtrack.

Soundtrack Inuk

Hivshu Drum Dance

Pamyua

Informatie Inuk:
Als laatste nog een presentatie filmpje van Uummannaq.

Uummannaq Music Presentation

Geen opmerkingen:

Een reactie posten