Google Translate

zaterdag 5 april 2014

Poolexpeditie van Bernice Notenboom

In RTL Late Night zag ik gisteren een stukje over Bernice Notenboom.

Bernice Notenboom

Ik had nog niet van haar gehoord, maar het feit dat ze sinds 2 april met een expeditie van drie mensen (Bernice, Martin Hartley en Eric Philips) naar de Noordpool is gegaan, was genoeg om wat meer informatie over haar te zoeken. Bernice Notenboom (2 juni 1962) is een Nederlands klimaatjournaliste, beroepsavonturierster en klimaatactiviste. Ze is met name bekend geworden door de televisieserie Klimaatjagers. Deze serie is hier terug te kijken. Bernice Notenboom woont afwisselend in Nederland en in Fernie, Canada. In 2010 schreef ze het boek Tegenpolen. Dit lijkt me een interessant boek en staat nu op mijn lijst van te lezen boeken :-).
Op 2 april 2014 is ze begonnen met een tocht van 50 dagen van de Noordpool naar Canada. Na afloop van de expeditie is het de bedoeling om er een film, The Arctic March, van te maken. Doelstelling is duidelijk. De ijskappen smelten en de opwarming van de aarde is een feit. Dit was al duidelijk te zien in de film Chasing Ice.

Ik ga in ieder geval de poolexpeditie volgen via de onderstaande kanalen:
Hieronder de trailer van The Arctic March:


Het optreden in RTL Late Night:

  

Het Gesprek:

2 opmerkingen:

  1. Gaaf! Zij is echt een pittige tante. Heb haar een paar jaar geleden ontmoet net voor dr boek uitkwam, verhalen dat ze heeft, over nepal en dr pooltocht. En nu is ze dus weer op pad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben op dit moment het boek Tegenpolen aan het lezen. Zit nog in de tocht naar Siberië. Mooi boek.

      Verwijderen