Google Translate

zondag 13 april 2014

Scandinavië Markt 2014

Gisteren voor de derde keer naar de Scandinavische Markt op Schokland geweest. Het is de vierde keer dat de markt op deze geweldige locatie is gehouden. De blogpost van de markt in 2012 is hier te lezen en die van 2013 hier. Nu dus de markt van 2014. We misten een aantal deelnemers, namelijk de rendieren van zorgboerderij Mettemaat, de Finse Marjatta Ranta-Iso, Rosa Rugosa en de stand van Antiquariaat Mooi Exemplaar (op zondag waren ze wel aanwezig, maar niet op zaterdag). Er was helaas geen stand met Scandinavische boeken aanwezig, behalve die van Gerrit Jan Zwier. We hebben nog wel weer even gesproken met Annelies Ribbink van ScandinavieXS en we kwamen Elly Koster tegen. Was erg leuk om ze te spreken. De blogpost van Elly is hier te lezen.

Ondanks dat er geen boekenstand was, lag er ergens een stapeltje boeken en we zijn gelukkig toch met de twee onderstaande boeken thuisgekomen:

- Labyrint der liefde - Ulrikka Strandbygaard
- Honingval - Unni Lindell

Hieronder een impressie van de markt. We hebben na het bezoeken van de markt de omgeving van Schokland bezocht. Dit is echt de moeite waard. Het gevoel van Zweden kwam zelfs even naar boven :-). Meer hierover in een volgende blogpost.We hebben getwijfeld of we het bovenstaande kastje zouden halen. Niet gedaan en toen we even later terug kwamen was het kastje verkocht. Gelukkig hebben we de foto nog. Dit kastje stond trouwens bij de stand van Viska Gården. De dames zijn bekend van een aflevering van Ik Vertrek. Deze aflevering is hier te bekijken. Ze hebben een blog die helaas al een tijdje niet meer wordt bijgehouden. Ze zitten wel op Facebook en hebben een eigen website. De stand was een soort loppis met spullen uit Zweden. Voor de loppis spullen kun je ook op hun Zweedse Spullen website kijken. We hebben er een fles en een inklaptafeltje gehaald. Thuis direct een plekje voor gezocht.
Skogdesign was ook weer aanwezig. Hier hadden we bij Scandinavië-XL al wat gehaald.

SkogdesignDuo Noordwest

Moosecamp


Op een stand was het onderstaande boek in te kijken. Volgens de standhouder had hij het laatste boek gehaald. Er komt waarschijnlijk wel een herdruk. Het boek zou ongeveer 70 EUR gekost hebben.


De auteur is de Zweedse schrijver en fotograaf Staffan Widstrand. Die hou ik zeker in de gaten. Meer informatie over Staffan Widstrand is te vinden op zijn website. Zijn boeken zijn hier te vinden.

In de tent vond ondertussen het optreden van de theatergroep De Andersons plaats.

De Andersons
Informatie afkomstig van hun website:
Roel Dullaart en Anna Ågren (zang en spel) vormen samen de kern van theatergroep De Andersons. De naam De Andersons verenigt net als de theatergroep zelf (Roel is Nederlands, Anna half-Zweeds) het Zweedse en het Nederlandse in zich.De Vikinggroep The Gjallar Vikings was dit jaar ook weer aanwezig.Eland hond
We kwamen nog een lieve Noorse elandhond tegen vlakbij de stand van Scandia. Van de eigenaar van de hond veel informatie gekregen over de Noorse elandhond. Ook van de Scandia vereniging veel informatie gekregen. Interessante informatie.

Scandia
Het was weer erg leuk in Schokland en volgend jaar proberen we er natuurlijk weer heen te gaan op 18 en 19 april. 

Een compilatie van de Scandinavië Markt is te zien in het onderstaande filmpje met muzikale begeleiding van Bindu met het nummer Gånglåt.Het optreden van Ása op Schokland een dag eerder (11 april) is hieronder te zien. Helaas trad ze niet op tijdens de Scandinavië Markt.

17 opmerkingen:

 1. Leuk om zo in Nederland een klein stukje Scandinavië te kunnen meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij was het weer een interessante dag. Mooi weer ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O daar had ik graag bij willen zijn, wat een leuke dag
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verslag heb je gemaakt van deze Scandinavië Markt en prachtig weer getroffen.
  Groetjes uit Noorwegen
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je ons even meenam naar deze markt! Het is al een paar jaar geleden dat wij er een keer waren en ik heb het idee dat de markt inmiddels wel duidelijk interessanter is geworden.
  Ik ga zo de muziek nog even beluisteren en lezen op de site van Scandia. Uiteraard herken ik de Jämthund die bij ons natuurlijk erg veel voorkomt.
  Oei, en wat jammer dat het leuke kastje bij Marlene en Monique later weg was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij waren jullie er de eerste keer. Dat kastje was wel jammer :-).

   Verwijderen
  2. De blogpost is aangepast met muziek van Ása. We hebben haar optreden helaas gemist, maar wat goed zeg.

   Verwijderen
 6. Leuke blogpost, Hans! En wat een leuk tafeltje hebben jullie meegenomen. Wij hebben nog staan twijfelen bij een kleine blauwe side table. Natuurlijk weer eens niet gekocht. Stom achteraf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik probeer mijn best te doen ondanks dat ik niet kan schrijven :-). Gea heeft ook staan twijfelen bij die sidetable.

   Verwijderen
 7. 'Ondanks dat ik niet kan schrijven,' zegt hij. Moet je zien wat je allemaal al geschreven hebt! Ik lees het in ieder geval graag en meer mensen met mij zo te zien, dus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt zo. Ik heb best wel moeite om het in een blogpost te verwoorden. Laat staan er een leuk verhaal van te maken. Dat is een vak en dat is niet voor mij weggelegd. Laat mij maar met IT problemen knooien en hobbyblogs maken :-).

   Verwijderen
 8. Het ziet er ook wel heel leuk uit. Volgend jaar toch maar eens inplannen.

  BeantwoordenVerwijderen