Google Translate

woensdag 9 juli 2014

Fritt vilt 2 - Cold Prey 2

Film details:
Titel: Fritt Vilt 2
Jaar: 2008
Regisseur: Mats Stenberg
Verhaal: Thomas Moldestad
Acteurs: Ingrid Bolsø Berdal, Marthe Snorresdotter Rovik en Kim Wifladt
Duur: 86 minuten
IMDB cijfer: 6,2Samenvatting:
Een gewonde snowboarder in de bergen van Noorwegen weet eindelijk een ziekenhuis te vinden en wordt opgenomen. Maar nadat de patiënt geholpen is en wakker wordt, blijkt het ziekenhuis ineens donker en helemaal leeg te zijn. Is de nachtmerrie nu wel echt voorbij? Of is dit slechts het begin?

Na Fritt Vilt 3 en Fritt Vilt 1, nu tijd voor het laatste deel en wel deel 2. Meer delen zullen er niet meer volgen. Deel 2 gaat verder waar deel 1 is geëindigd en dus met de enige overlevende uit deel 1, Jannicke. Ze wordt naar het Otta Sjukehus gebracht. Het Otta Sjukehus bestaat niet in werkelijkheid. De opnames zijn gemaakt in het Åslund ziekenhuis te Ås. De buitenopnames zijn trouwens weer opgenomen in Jotunheimen en het plaatsje Otta. Hieronder een aantal scenes uit de film.
De slachtoffers en de moordenaar uit deel 1 worden gevonden, nadat Jannicke haar verhaal heeft verteld en zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. Om een vervolg te maken, moet er wel een moordenaar zijn en ze hebben er een leuke draai aan gegeven. Wat volgt is weer een spannende film met de nodige schrikmomenten in het ziekenhuis. Deel 1 vond ik persoonlijk leuker, maar al met al is het een leuke serie geworden. De rol van Jannicke wordt weer gespeeld door Ingrid Bolsø Berdal. Ze heeft ook gespeeld in de Amerikaanse film Chernobyl Diaries en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die film. Staat op mijn lijstje :-).

Fritt Vilt 2 reviews:
- Werner's film weblog
- Moviemeter
- OneMetal
- Thy Critic Man
- Horror Movies
- Movie review Yahoo
- The Film Fiend
- Blood and Guts

Net als in deel 1 en 3 zit er ook muziek in deel 2. Niet zoveel deze keer. De Noorse groep Sogns met het nummer Det koster å vara kar.


En de Amerikaanse punkband Anti-Flag met het toepasselijke aftitelingsnummer This is the End (for you my friend). Het nummer van Anti-Flag is hieronder te horen.


5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jotunheimen en Otta, bekende plaatsen. Er is ons daar gelukkig nooit iets vreemds opgevallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zijn jullie zeker nooit in het verlaten hotel geweest :-).

   Verwijderen
 3. Verlaten hotels zie je daar soms wel langs de weg staan. Een richtingaanwijzer waarop de naam van het hotel is doorgestreept of er staat een bordje te koop bij. Beter er met een grote boog omheen te rijden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen