Google Translate

zondag 27 juli 2014

Sveg kyrka

Deze keer de kerk in Sveg.De kerk werd gebouwd in 1845 - 1847. De huidige kerk is volgens zeggen de vierde kerk, waarvan de eerste waarschijnlijk gebouwd was eind jaren 1000. Deze kerk werd mogelijk vervangen door de stenen kerk die later afbrandde op 3 juli 1563 als gevolg van een blikseminslag. Een nieuwe kerk werd voltooid in 1612, die een aantal reparaties en renovaties onderging in de jaren 1700 voordat de kerk uiteindelijk werd vervangen door de huidige kerk.


We zijn de kerk niet binnen geweest. Een foto van binnen is te zien op de Kyrkokartan website. Ik heb die foto hieronder opgenomen. Andere foto's zijn te zien op de Sveg website. Meer informatie over de kerk is te vinden op de Svenska Kyrka website.

Sveg kyrka
Op Youtube het onderstaande filmpje, wat opgenomen is in de kerk van Sveg, gevonden.

Skogsarbetaren 1956

In de tuin stond het beeld 'Skogsarbetaren' uit 1956, gemaakt door de Zweedse beeldhouwer Emil Näsvall (geboren in 1908 in Ljusnedal en overleden in 1965). In het Fjallmuseet te Funäsdalen zijn de beelden van Emil Näsvall te zien.

Emil Näsvall


Tegenover de kerk staat het onderstaande gebouw. In dit gebouw zijn winkels gevestigd. Ik vond het wel een mooi gebouw.Geen opmerkingen:

Een reactie posten