Google Translate

dinsdag 19 augustus 2014

Den Blå Planet

Tijdens een bezoek aan Kopenhagen hebben we de Copenhagen Card gehaald voor 24 uur. Met deze kaart is een bezoek aan Den Blå Planet gratis. Den Blå Planet is het grootste aquarium van Noord Europa. Het gebouw zelf is een interessant bouwwerk. Meer informatie over de architectuur is te vinden op deze website. We zijn er niet heel lang geweest. Het viel ontzettend tegen. Het was er erg druk. Foto's maken ging bijna niet vanwege de drukte. Hadden we geen Kopenhagen kaart, dan was een bezoek aan Den Blå Planet, wat anders 77 EUR had gekost, een duur bezoekje met zijn vieren. Hieronder de foto's die we gemaakt hebben tijdens het korte bezoek.
Een filmpje met een goed overzicht van wat er te zien is, heb ik hieronder opgenomen:


4 opmerkingen:

 1. Jammer dat het tegenviel. Maar die kaart is dus wel een aanrader? Ik wil ook echt gauw een keer Kopenhagen gaan verkennen. Gek eigenlijk dat we er tot nu toe alleen langs zijn gereden op weg naar Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder kaart hadden we Den Blå Planet echt niet bezocht, dus toch een keer geweest en niet meer :-). De kaart heeft tevens als voordeel dat alle treinreizen rondom Kopenhagen ook inbegrepen zijn. We zijn met de auto naar Køge gegaan en via hier met de trein naar Kopenhagen gereisd. De treinrit zonder kaart was zo'n 60 EUR. Het bleek dat je vrij weinig kunt doen op 1 dag als je ook gelijk gaat shoppen in het centrum :-). We zijn even bij Tivoli geweest en een boottocht. De kaart is er ook in 48 uur. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als de Stockholm kaart. Er was ook nog wat te doen in Roskilde met de kaart, maar daar zijn we niet aan toegekomen. Het Vikingmuseum in Roskilde was trouwens geen onderdeel van de Kopenhagen kaart.

   Verwijderen
 2. Good to know / Interesting place /Thanks !

  BeantwoordenVerwijderen