Google Translate

woensdag 27 augustus 2014

Långbryggan Rättvik

Niet alleen de kerk van Rättvik ligt aan het Siljan meer, ook de pier Långbryggan ligt aan het Siljan meer. De pier is 628 meter lang en is gebouwd in 1895 als aanlegsteiger voor de stoomboot "S/S Rättvik", die van 1895 tot 1950 zijn dienst heeft gedaan. Långbryggan werd heropend op de Nationale Dag van 6 juni 1992 na een grote renovatie. Aan het publiek en bedrijven werden de brugplanken (2938 stuks) aangeboden met de naam erin gegraveerd. Door de planken te verkopen, is een ​​deel van de renovatie gefinancierd. Dit hebben we ook gezien bij de pier in Åhus. Een blogpost hierover volgt nog wel een keer.

Vandaag de dag is Långbryggan een zeer populaire bestemming voor bezoekers. Je kunt hier tevens een boottocht maken met de M/S Gustaf Wasa. Volgens de Rättvik website kiezen veel paren om te trouwen op Långbryggan.

Hej Tjorven heeft de pier ook bezocht en de blogpost met mooie foto's is hier te vinden. M/S Gustaf Wasa aanlegplaats


Rättvik kyrkaGegraveerde brugplank van restaurant Wasahof.

Het einde van de pier.
Aan het einde van de pier is een kioskje aanwezig. Je kunt hier allerlei dingen halen.Meer informatie over de pier.

Trein


Vanaf de pier kun je de Vidablick uitkijktoren ook zien.

2 opmerkingen:

  1. Dit is grappig. Ten eerste vind ik het uiteinde van de pier met de bomen erg mooi en ten tweede kwamen wij bij toeval ook een 'pier'met namen tegen. Ergens in Zuid Zweden op de heenweg naar huis. Het was bloed heet en we besloten om van de snelweg af te gaan en een meer op te zoeken om even te zwemmen voor we de laatste uren zouden rijden. Een prachtige nieuwe brug met bankjes en dus allemaal naamplaten op de vloerplanken.

    BeantwoordenVerwijderen