Google Translate

zondag 24 augustus 2014

Elsker dig for evigt (Open Hearts)

Film details:
Titel: Elsker dig for evigt (Open Hearts)
Jaar: 2002
Regisseur: Susanne Bier
Verhaal: Anders Thomas Jensen
Acteurs: Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas en Mads Mikkelsen
Duur: 113 minuten
IMDB cijfer: 7,7Samenvatting:
Joachim en Cæcilie, een jong koppel uit Kopenhagen, hebben net beslist te trouwen, wanneer Joachim door een auto wordt aangereden. Hij overleeft het ongeval, maar is van kop tot teen verlamd. De vrouw, die het ongeval veroorzaakte, Marie, wordt verteerd door schuldgevoelens en belt haar man Niels, een dokter in het ziekenhuis, om het koppel bij te staan. Verstoten door een bittere Joachim, zoekt Cæcilie troost bij Niels, die hopeloos verliefd wordt op de jonge vrouw.

Elsker dig for evigt is een Deense film gemaakt volgens het Dogme 95 principe. Meer informatie over Dogme 95 is te vinden op Wikipedia. Het levert een sterke film die uit het leven gegrepen is. Er wordt goed geacteerd door iedereen. De rol van dochter Stine (gespeeld door Stine Bjerregaard) is geweldig. Mads Mikkelsen als Niels is zoals vanzelfsprekend erg goed. Hij kan bij mij niet meer stuk sinds ik Valhalla Rising heb gezien. Sonja Richter (Cæcilie) vond ik erg op Sofia Helin lijken. Ze speelde ook geweldig net als Paprika Sten (Marie). Kortom, een aanrader. Het enige minpunt van de film zijn de wazige stukjes die de gedachten van Cæcilie moeten voorstellen. 

De soundtrack van de film is gemaakt door Anggun. Anggun, eigennaam Anggun Cipta Sasmi (Jakarta, 29 april 1974) is een Indonesisch rock- en popzangeres. Haar officiële website is hier te vinden.

Anggun
Het nummer Open Your Heart uit de film is hieronder opgenomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten