Google Translate

zaterdag 30 augustus 2014

Fröken Sverige

Film details:
Titel: Fröken Sverige (Miss Sweden)
Jaar: 2004
Regisseur:Tova Magnusson-Norling
Verhaal: Sara Kadefors
Acteurs: Alexandra Dahlström, Sverrir Gudnason en Sebastian Ylvenius
Duur: 92 minuten
IMDB cijfer: 5,5

Samenvatting:
Moa is 19 jaar en leeft in een wereld van politieke correctheid en verplichtingen. Het is voor haar moeilijk om te breken met de mensen om haar heen, die haar niet goed behandelen. Op een dag krijgt Moa een vriend die haar helpt om zich te verzetten tegen deze "onaardige" mensen.

Alexandra Dahlström speelt de 19 jarige Moa. Ze heeft eerder al gespeeld in de film Fucking Åmål. Nu speelt ze dus Moa. Moa is omringd door linkse vrienden die vegetariërs zijn en naar punkmuziek luisteren. Moa is eigenlijk helemaal niet links en luistert bijvoorbeeld naar de muziek van Patrick Isaksson. Patrick Isaksson is commercieel en Moa mag daar niet naar luisteren van haar linkse vrienden. Meer informatie over de in Husby, Stockholm geboren Patrik Isaksson (3 augustus 1972) is te vinden op zijn officiële website. Het nummer Hos Dig Är Underbar is hieronder te horen.Moa heeft een 'relatie' met Conny, de drummer van het lokale punkbandje. Conny gebruikt Moa puur voor de seks en Moa komt daar op een harde manier achter. Wat dan volgt is een erg leuk verhaal met de ervaringen van Moa met de mannen Conny, André en Jens en haar vriendin Kim en de rest van haar linkse vrienden met onder andere een gesprek over Moomin Fillyjonk. De film heeft dezelfde stijl als Fucking Åmål en ziet er herkenbaar Zweeds uit. De film is opgenomen in Vänersborg, Trollhättan en Uddevalla en komt misschien daarom zo bekend voor. Het is een geweldige film. Een aantal scenes heb ik hieronder opgenomen.

Het huis van Moa.Bushalte Uteby en snus.

De stad.
Variera alleshouder van de Ikea.
De laatste scene viel me op door de Ikea Variera alleshouder met de plastic tassen. Wij hebben ook zo'n ding hangen.

In de film is veel muziek te horen. De soundtrack van de film heb ik hieronder opgenomen en geprobeerd de Youtube filmpjes erbij te zoeken. Dit is niet bij alle nummers gelukt.

Soundtrack:
Sweet Jackie (demo) - Sugarplum Fairy
Pop-rock band uit Borlänge. Meer informatie is te vinden op hun Facebook pagina.


Hello Benjamin (demo) - Melpo Mene
Indie pop band uit Stockholm. Hier is hun officiële website te vinden.


Grey summers day - Paris
Helaas kon ik dit nummer niet vinden. Een ander nummer van hun komt verderop aan de beurt.

To be someone - Melpa Mene


Deadweight on velveteen - Jose Gonzalez
Singer / songwriter uit Göteborg. Hij is tevens lid van de folkrock band Junip. Zijn website is hier te vinden. Het nummer Deadweight on Velveteen is erg goed. Jose Gonzalez heeft ook meegedaan met de soundtrack van het spel Red Dead Redemption.


I don't wanna talk about it (demo) - Negin
Dit nummer kon ik niet vinden. Wel het nummer Unexpected. Veel informatie over Negin kon ik niet vinden. Het is popmuziek.

Disco fever - Paris
Zweedse poprockindiedisco band. Hun biografie is hier te vinden.


Beck 'n' call - Homy
Op Myspace is het nummer Beck 'n'call te horen samen met drie andere nummers. Over Homy is verder niet veel te vinden. De zangeres is Nina Natri en over haar is wel informatie te vinden, onder andere op haar website.


I am a MF - Kitty & The K
Het opvallendste nummer uit de film is afkomstig van Kitty & The K. Kitty slaat op de Zweedse zangeres Kitty Jutbring. Op de Zweedse Wikipedia pagina is veel informatie over haar te vinden. De greatest hits van Kitty & The K zijn te beluisteren op deze website. Kitty heeft in het verleden een blog bijgehouden en zit tegenwoordig ook op Instagram. Het I am a Motherfucker nummer past goed in de film.Dirty tricks - Randy
Zweedse punkband uit Piteå. Ze bestaan al sinds 1992. Hun Facebook pagina is hier te vinden. Zanger en gitarist Stefan Granberg speelde tevens op The Lost Patrol's debuutalbum. The Lost Patrol is ook met een nummer aanwezig op de soundtrack van Fröken Sverige.


Ambivalent song - Satirnine
Zweedse rockband opgericht in 1999. Ergens in 2005 is de band uit elkaar gegaan en hieruit is de punkband Tiger Bell ontstaan.


Stay young - Sugarplum Fairy


Alright - The Lost Patrol
Zweedse band The Lost Patrol en later hernoemd naar Invasionen en tegenwoordig INVSN. Op het nummer Alright is Lisa Miskovsky zangeres. Meer informatie op hun Facebook pagina en website. Een recent nummer van INVSN is hier te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten