Google Translate

maandag 7 december 2015

Villmark

Filmdetails:
Titel: Villmark
Regisseur: Pål Øie
Jaar: 2003
Verhaal: Pål Øie
Acteurs: Bjørn Floberg, Kristoffer Joner, Eva Röse
Duur: 85 minuten
IMDB cijfer: 6,4Samenvatting:
De crew van een tv show genaamd "Real TV" staat op het punt om met de productie te beginnen. Er worden kandidaten geselecteerd die moeten overleven in de wildernis. Gunnar, de baas van de show, besluit vooraf zijn personeel te testen door ze een weekend mee te nemen naar een blokhut in een donker en mysterieus bos, totaal afgesloten van de bewoonde wereld. Wanneer er tijdens dit weekend een lijk wordt gevonden rijst de spanning binnen de groep tot grote hoogten...

De film:
Eindelijk de film Villmark gezien en de film is de moeite waard. De film valt in het genre horror, maar de hoeveelheid bloed valt reuze mee. Het draait meer om de spanning die in het bos aanwezig is. Het bos werkt wat dat betreft goed mee. De omgeving is geweldig mooi, maar tegelijkertijd ook beangstigend. De film is opgenomen in Kaupanger, Noorwegen. Hieronder wat scenes uit de film.
De film deed me denken aan de Fritt Vilt films. Het verhaal stelt weinig voor, maar de beelden van de omgeving maken veel goed. Leuk feit is dat de Zweedse Eva Röse meespeelt als de Zweedse Elin. Krijgt de Noorse film toch nog een Zweeds tintje. Het einde van de film sluit een tweede deel niet uit en die is er na twaalf jaar uiteindelijk gekomen in oktober 2015 en heet Villmark 2De trailer van die film is hieronder te zien.


De rol van Lasse wordt gespeeld door Kristoffer Joner en op de een of andere manier kwam hij me bekend voor. Het blijkt dat hij een hoofdrol heeft in de film Bølgen. Die film staat hoog op mijn lijstje. Ook speelde hij de hoofdrol in Naboer. Of ik hem daarvan heb herkend?

Recensies:
- Cinemagazine
- Moviemeter
- Reely bored
- Twitch film

Van Villmark is ook een videorecensie te horen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten