Google Translate

zondag 13 december 2015

Zweedse kerstmarkt 12 en 13 december 2015

Vorig jaar waren we voor het eerst bij de Zweedse kerstmarkt in Slochteren. Het verslag van dat bezoek is hier terug te lezen. We hebben getwijfeld of we dit jaar weer zouden gaan omdat het vorig jaar wel heel erg druk was. Dit jaar wordt de Zweedse kerstmarkt gehouden in de oude suikerfabriek in Groningen. Een andere locatie vanwege teveel drukte op landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Misschien dat dit de reden was om toch weer te gaan en het kan natuurlijk gecombineerd worden met een bezoek aan het centrum van Groningen en de Ikea in Groningen.

Ondanks de routebeschrijvingen en coördinaten die op de website van de Zweedse kerstmarkt stonden, lukte het ons niet om de locatie te vinden. Op een gegeven moment stonden we aan de andere kant van het spoor. We waren niet de enige die verkeerd stonden. Uiteindelijk reden we langs de locatie en zag onze dochter, die mee was, een Zweeds vlaggetje en dat bleek dus de locatie te zijn.

Parkeergelegenheid was er genoeg. Dat is goed te zien op de onderstaande foto.


Eenmaal binnen waren er twee hallen met standjes. De eerste hal waar we waren had totaal geen sfeer. Hier stonden de eetstandjes. Ook was hier de loppis stand aanwezig. Vorig jaar was er ook een loppis stand aanwezig en hier nog een paar leuke tijdschriften en boeken kunnen scoren. Deze loppis heb ik maar floppis genoemd. Waardeloos dus. Hieronder volgen een aantal foto's van de eerste hal.In die hal stond ook de Swendies stand. Leuk om Wendy even te spreken. We hadden Swendies bij de laatste Scandinavië-XL dagen gemist.

Swendies.
In de andere hal was het wat donkerder en was er wat meer sfeer. Hieronder enkele foto's van die hal.

Mora klokken speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Sijtsema Eenum.
Gerrit Jan Zwier.Rosa Rugosa.
Vorig jaar hebben we de winkel van Rosa Rugosa in Groningen nog bezocht. Afgelopen jaar is de winkel in Groningen gesloten.

Op de kerstmarkt heb ik me weten in te houden wat boeken betreft en er maar twee gehaald :-).


Hieronder een aantal foto's van de fabriek zelf.

In Groningen zelf nog even Søstrene Grene bezocht..

Søstrene Grene.
Bij de Ikea in Groningen wat gegeten en thuis als afsluiter de indrukwekkende Scandinavische film Bølgen gekeken met herkenbare plekken in Geiranger.

Scene van Geiranger uit de film Bølgen.
De kerstmarkt is vandaag (13 december) nog te bezoeken van 11:00 uur t/m 17:00 uur. Entreekosten €5,- per persoon. Parkeren is gratis.

8 opmerkingen:

 1. Die prachtige dekens altijd bij Rosa Rugosa, kwijl, kwijl :-) !!!
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren ook de kerstmarkt bezocht, ik vond het vorig jaar ook sfeervoller.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien omdat het nu binnen was? Deze keer geen Vikingen? Het was in ieder geval wel druk :-).

   Verwijderen
 3. Die fabriekshal is echt prachtig.
  De sfeer op de markt is altijd moeilijk vast te leggen op foto's.
  Het ziet er wel leuk uit.
  En jullie hebben er een echt Scandinavisch dagje van gemaakt, met de zusters, Ikea en film.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was wel erg benieuwd naar de oude suikerfabriek. Bij Ikea nog nieuwe kussens voor de Ektorp stoel kunnen krijgen voor 25 EUR. In Ikea Hengelo moesten we maar een nieuwe stoel kopen voor 150 EUR. De kussens waren volgens Hengelo niet los verkrijgbaar.

   Verwijderen