Google Translate

donderdag 18 augustus 2016

Gerdas Te & Kaffehandel

Na ons bezoek aan de theewinkel Tea Centre of Stockholm kwamen we in Kalmar op een zondag het onderstaande pand tegen in het centrum. Het monumentale pand, ooit in het bezit van zadelmaker Christian Castens, viel direct op. Het pand is gebouwd in 1667 en staat bekend als Castenska Gården. Het pand wordt tegenwoordig uitgebaat door Gerdas Te & Kaffehandel.


Castenska gården.

Helaas was de winkel gesloten, maar volgens het bordje met de openingstijden zat er ook een Gerdas Te & Kaffehandel in het winkelcentrum Giraffen iets verderop in Kalmar en deze was nog wel geopend.

Gerdas Te & Kaffehandel in winkelcentrum Giraffen.
De sfeer van het oude pand is in zo'n winkelcentrum winkeltje totaal verdwenen. We hebben er een theeblikje en een zakje Ölandsblandning thee gehaald.

Moa.
Later die week zijn we nog een keer naar Kalmar geweest en de winkel in het centrum alsnog bezocht. Deze keer was de winkel wel open en een aantal foto's gemaakt. We werden blijkbaar geholpen door Moa. Ze is volgens de website namelijk degene die de winkel in Kalmar centrum voor haar rekening neemt.

Naast de twee winkels in Kalmar hebben ze ook een winkel in Växjö en Kristianstad. Toen we een paar jaar geleden in Kristianstad waren, hebben we helaas hun winkel gemist.

Leuke winkel maar haalt het niet bij de The Teacentre of Stockholm winkel. Wel weer een Kalmars theeblikje gehaald en weer een zakje thee met de naam Mors Lille Ole. De naam van de thee is blijkbaar ook de titel van een nummer. Ik kwam namelijk redelijk wat nummers met die titel tegen op Youtube. Hieronder een bijzondere uitvoering van Mors Lille Ole.


De theeblikjes zijn erg leuk. Op het Öland blikje staat onder andere een afbeelding van Kapelludden, één van de bijzondere plekken van Öland.


2 opmerkingen:

  1. Mooi pand, Kalmer hebben wij niet bezocht, lijkt me wel de moeite waard. Supergave theeblikjes, dat zijn altijd leuke souvenirs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had een totaal ander beeld bij Kalmar. Mooie plaats en veel te zien. Helaas hadden ze maar twee blikjes :-(.

      Verwijderen