Google Translate

donderdag 15 september 2016

Alntorps Ö

We waren in het verleden al een paar keer in het plaatsje Nora geweest. Afgelopen zomer waren we er weer en tot onze verbazing kwamen we erachter dat je met de M/S Plaskus boot naar het eiland Alntorps Ö kunt. De boot vaart elk half uur in de periode van 1 juni t/m 31 augustus van 10.00 uur tot 17.30 uur. Dit hebben we natuurlijk gedaan. De overtocht is trouwens gratis. Let op dat je wel op tijd terug gaat, anders moet je op het eiland overnachten, Het is nogal druk op de boot en vol is vol. De meeste mensen blijven bij het strand. Er is daar genoeg ruimte om een plek te vinden. Wij hebben gekozen voor de wandeling rondom het eiland.
Aan de andere kant van het eiland was een groot grasveld aanwezig met een wc en bijen.


De kerk van Nora.
Aan het begin en in ons geval eind van de wandeling hebben we nog even in de buurt van het strand gekeken.

Geitjes.
Kiosk.

Voor de kinderen is er nog een trollenbos. Dit hebben ze erg leuk opgezet.


De M/S Plaskus.


Op het eiland is ook nog een geweldig soort restaurant, bakkerij aanwezig met de naam Englas Skafferi. Die bewaar ik voor later.

11 opmerkingen:

 1. Altijd leuk, zo'n uitje met een boot naar een eiland. Ik ben benieuwd of je ook een keer je kop koffie gaat laten zien Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben altijd een thermoskan bij ons, dus koffie halen we eigenlijk niet in zulke gelegenheden.

   Verwijderen
 2. Oh, dat ziet er werkelijk geweldig uit.. mooi! Het lijkt me heerlijk om rond te wandelen, maar vooral ook het tochtje met de boot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat ontdekken na een paar keer in het plaatsje geweest te zijn :-).

   Verwijderen
 3. Wat mooi daar! (Ach waar niet in Zweden. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Hans, op die boot zijn wij geweest, maar niet om naar het eiland te varen. Het was in 2012, er werden voorbijgangers aangesproken of ze mee wilden doen om de boot te testen. Er werden zelfs nog mensen gebeld om snel te komen. Al met al duurde het nog best wel lang. Toen we éénmaal allemaal op de boot zaten, werd de boot heen en weer bewogen. Dat gebeurde een aantal keren opnieuw. Ik werd nog net niet misselijk. Jammer genoeg zijn wij nog nooit op het eiland geweest.

  BeantwoordenVerwijderen