Google Translate

zondag 4 september 2016

One lovely blog award

Gisteravond zag ik dat ik genomineerd ben voor de One Lovely Blog Award.

Dit is de tweede keer in vijf jaar bloggen dat ik een award krijg. De eerste keer was in oktober 2013. Dat was de Liebster award. De blogpost over die award is hier terug te lezen. Ik heb niet veel met dit soort dingen maar ga net als de vorige keer zeker meedoen. De award aan anderen geven ga ik deze keer wel doen. Maar ik noem ze alleen in deze blogpost en als de genomineerden deze blogpost lezen dan is het zeker niet verplicht om mee te doen.

Marga van het blog Blauw en zo heeft me genomineerd. Ontzettend bedankt en fijn dat je mijn blog volgt en leest. Waardeer ik zeer. Het blog van Marga volg ik al een tijdje en haar artikelen variëren van poppenhuis tot blauw tot Scandinavië enzovoorts. Het Scandinavische gedeelte heeft natuurlijk sterk de voorkeur bij mij :-), maar de andere artikelen zijn ook erg leuk om te lezen. Ik hoop dat je nog lang blijft doorgaan met bloggen.

Nu naar het officiële gedeelte. De regels van het One Lovely Blog Award zijn:
 • Vermeld van wie je het award kreeg.
 • Deel de regels.
 • Deel 7 dingen over jezelf.
 • Nomineer maximaal 15 blogs en laat hen weten dat ze genomineerd werden.
Voordat ik naar de zeven dingen over mezelf ga vertellen, ben ik altijd erg benieuwd welke weg de award heeft afgelegd.
Bij het blog 2.2. children and a dog hield het op. Er was op dat blog geen link meer aanwezig naar de Lovely Blog award.

Nu de zeven dingen over mijzelf. Ik ben benieuwd of er wat veranderd is ten opzichte van de Liebster award.
 1. Gezin: Dit is het belangrijkste.
 2. Verslaafd: Ik ben nog steeds verslaafd aan Scandinavië en omstreken. Dit blijkt wel uit mijn blog. Na vijf jaar en 729 blogposten kan ik er nog geen genoeg van krijgen.
 3. Zorgen aarde: Ik maak me best wel zorgen over de toekomst. De aarde warmt op en de gevolgen daarvan zijn merkbaar. Hoe kan de mensheid met al zijn verstand dit proces omkeren? Lijkt me een onmogelijke zaak. 
 4. Zorgen mensheid: Over de mensheid maak ik me ook zorgen. De verharding van de maatschappij en het gebrek aan respect voor anderen.
 5. Technologie: Ik werk zelf in de ICT, maar vindt dat de technologie te ver gaat. Op dit moment zijn we de serie Äkta människor aan het kijken en de serie geeft een kijkje in hoe de nabije toekomst eruit zou kunnen zien. Het is te hopen dat de technologie het probleem in punt drie op kan lossen in plaats van de aarde nog verder te verprutsen.
 6. Muziek: Blijft nog steeds een van mijn favoriete bezigheden. 
 7. Lezen: Nog genoeg boeken te lezen.
Na mijn overdenkingen over de zeven dingen die me bezig houden, wil ik graag een aantal blogs noemen die ik volg en dus nomineer. Ik ben absoluut niet volledig en vergeet hier en daar zeker een blog te noemen. De meeste heb ik opgenomen in mijn leeslijst die ook op mijn eigen blog te volgen is.
 1. Elly Koster: Schrijfster van boeken die vaak over Noorwegen gaan en dezelfde schrijfstijl ook in de blogposten weet neer te zetten.
 2. Stralend Schrijven: Informatieve en goed geschreven posten over onder andere Scandinavië.
 3. Touch of Sweden: Begonnen op Instagram en nu op vele andere fronten actief waaronder een blog.
 4. Nordik Living: Hiervoor schrijf ik soms artikelen.  
 5. Photolutra: Mooie foto's.
 6. Naar de noorderzon: Ben en Nicole. Hun boeken waren de eerste kennismaking met Zweden.
 7. Dagreis: Helaas schrijft Karin niet veel meer op haar blog.
 8. Little Lapland: Rianne laat via haar blog meer van Lapland zien. 
 9. Een kijkje in Zweden: De verhalen van Gonny en Peter in Zweden. 
 10. Carpe Diem: Humoristische blogposten van Patricia van Trigt. De schrijfster van een aantal emigratieboeken. 
 11. Waar we zijn en wat we doen: Zo wil ik ook wel leven :-).
 12. Scandinaviëblog: Een blog voornamelijk over Noorwegen.
 13. Moon: Een blog met veel verschillende onderwerpen.
 14. Liesbeth van Berkel: Een blog over het nieuwe leven van Liesbeth.
 15. A Belgian up North: De titel zegt genoeg. Een Belgische in het noorden. 
 16. Hip en kleurig: Respect voor Jeanette!!! 
Een speciale vermelding nog voor het blog Hej Tjorven. Willy is al genomineerd door Marga. Hej Tjorven, een blog met heel veel mooie plekken in Denemarken en Zweden. Ik hoop dat we net als Hej Tjorven ook zoveel van Zweden kunnen zien.  

Er zijn nog veel meer blogs die interessant zijn. Deze zestien kwamen zo in me op. 

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel Hans. Sigrid nomineerde mij ook, maar heb besloten om er geen blog aan te wijden. Ben natuurlijk wel heel blij en vereerd met jullie woorden. Jouw blog lees ik ook met veel plezier, en soms probeer ik een boek of film te lezen of te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel leuk om aan zoiets mee te doen en om wat andere blogs te noemen. Ik hoop dat je nog lang blijft doorgaan met bloggen.

   Verwijderen
 2. Hé, ik zie mijn naam ineens in deze blog staan. Wat leuk! Dank je wel! Ik voel me vereerd :-)

  Ik reageer een beetje laat maar we bevinden ons op het moment in Noord-Denemarken (Tannisby/Tversted) en proberen morgen in Hirtshals een ticket te boeken naar Noorwegen. We hebben nu redelijk goed internet maar ik vrees dat het in Noorwegen nog wel eens anders zal zijn.

  Als het even meezit, ook met de weersomstandigheden, en we zijn in de buurt, dan willen we ook de Flatruet rijden. Dat lijkt ons prachtig.

  En wat de nominatie betreft, daar hoop ik nog wel iets mee te kunnen doen, maar ook dat kan even duren...

  Groeten vanuit het noorden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah onderweg :-) Das altijd goed. Hopelijk lukt het om de Flatruet te rijden. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden. Wat betreft de nominatie. Het is absoluut niet noodzakelijk om er op te reageren. Vond het gewoon leuk om weer eens wat blogs te noemen.

   Verwijderen