Google Translate

zaterdag 24 september 2016

Overblijfselen op Öland

Op Öland kwamen we een aantal keer wat dingen tegen waar niets van bekend was. In de omgeving van Mörbylilla zagen we een aantal keer toen we er reden een soort toren. Geen idee wat het was en we konden er ook geen informatie over vinden. Op een dag toch maar besloten om er heen te rijden en dit is het resultaat:

Bij het naar binnen stappen, vloog er een vogel met veel kabaal weg. Dat was wel bijzonder. alsof ik een scene uit een boek van Johan Theorin meemaakte :-).
Vlakbij de oude windmolen lag een meertje.
Het meer zag er niet natuurlijk uit, maar kunstmatig alsof het uitgraven was. Thuis gekomen toch nog gezocht of er wat meer informatie over te vinden is, maar helaas. Voor mij blijft het een onbekend overblijfsel van vroeger. Dit soort overblijfselen vind ik persoonlijk geweldig om te zien.

Update: Gelukkig heeft het schrijven van een blogpost voordelen. Het kan zijn dat iemand anders informatie heeft gevonden en in dit geval is het Willy die de informatie heeft gevonden. Mijn dank is groot Willy !!!. Het is volgens de website van ICTour een grondzeiler oftewel hoe kan het ook anders op Öland een windmolen.

9 opmerkingen:

 1. Zeker heel bijzonder! Het doet mij denken aan de 'brochs' in Schotland en de Orkneys. Googel er maar eens op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt er wel heel veel op, maar denk haast niet dat het een burcht is geweest. Daarvoor zijn de muren niet dik genoeg. Wel leuk om het verhaal achter de broch te lezen en natuurlijk mooi dat ze nog bestaan in Schotland. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 2. Hej Hans, kijk eens op deze site, daar vind je informatie. http://roosemedia.nl/ictour/zaterdag-2-augustus-2014-deel-2/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke site trouwens.
   http://roosemedia.nl/ictour/

   Verwijderen
  2. Wauw, geweldig en die site is inderdaad erg leuk. Molenaddicten, hoe kom je erop :-).

   Verwijderen
 3. Heel bijzonder. Wat leuk dat Willy dan de missende info heeft. Mooie foto's! Ondanks dat het meer kunstmatig is, mag het er wel wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig ja. Was ik zelf nooit opgekomen. Ik weet trouwens niet zeker of het meer kunstmatig is.

   Verwijderen
 4. Wat bijzonder, mooi!!!
  En leuk dat je er zo toch achter komt wat het is.
  Wij hebben ook dit niet gezien helaas.
  groet


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben Öland redelijk goed bekeken in een week. Heel veel gezien. Helaas nog niet alles.

   Verwijderen