Google Translate

vrijdag 16 september 2016

Englas Skafferi Älntorps Ö

De vorige post ging over het eiland Alntorps Ö, het eiland bij Nora. Ik heb het even over Englas Skafferi gehad. Ik vond het wel een aparte post waard. Englas Skafferi is een rustiek café, huisbakkerij, winkel en koffiebar. Het gebouw en de locatie is geweldig en spat van het eiland af.Englas Skafferi wordt gerund door de familie Hoelstad. Ze woonden eerder in het plaatsje Lännäs en hadden daar een zelfde soort uitspanning sinds 2004 met dezelfde naam: Englas Skafferi. Van die tijd heeft Ingrid Hoelstad vanaf 2008 een blog bijgehouden. Omdat het toch wel hard werken was voor een gezin met twee kleine kinderen, zijn ze in 2010 voor ruim drie maanden vertrokken naar Nieuw-Zeeland. Ze waren om die reden te zien in het SVT programma Familjer på Äventyr. Vervolgens hebben ze hun huis en zaak in Lännäs verkocht en wonen tegenwoordig het ene half jaar in Nieuw-Zeeland en het andere half jaar in Zweden en wel op Alntorps Ö. Ze hebben dus eigenlijk het hele jaar door zomer. Van hun leven in Nieuw-Zeeland hadden ze tot april 2015 ook een blog bijgehouden. Tegenwoordig hebben ze een eigen website met informatie over hun leven in Zweden en Nieuw-Zeeland. Op de website is hun nieuwe blog te vinden. Helaas is de laatste post van februari 2016. Het blijkt dat het bijhouden van een blog toch redelijk wat energie kost getuige hun blogpogingen. Zelfs dochter Engla had een eigen blog. Naast de informatie en het blog is er tevens een webshop op de website aanwezig. Meer informatie over de best wel bekende familie is te vinden op de website van NA:
- Lugnet i Nya Zeeland stärkte familjen.
- TV-känd familj tar över Alntorps Ö.

Genoeg over de familie. Nu naar binnen en genieten.


Naast thee waren er ook boeken te koop. De familie heeft een tweetal boeken uitgegeven, namelijk Englas Skafferi en Påtår på andra sidan. Zelf hebben we natuurlijk een zakje thee gehaald.


Binnen kon je zitten, maar buiten was er ook plek genoeg om te zitten en voor de kinderen een aantal grote konijnen.


Een bijzondere en geweldige plek. Dit lijkt ons ook wel wat :-).

5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er leuk uit Hans. De volgende volgende keer toch maar eens naar Nora in de periode dat de boot vaart. Dat die zeewaardig is weten we.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat kan ik me voorstellen.....
  dat lijkt mij ook wel wat!
  Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dit is echt een droomplek! Je kunt je niet voorstellen dat mensen hier weg zouden willen gaan ;o) Als ze mij de sleutel zouden geven wist ik het wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze gaan dus elk half jaar naar Nieuw-Zeeland en 's zomers zijn ze een half jaar hier te vinden. In de winter kunnen ze niet veel verdienen. Heerlijk altijd zomer :-).

   Verwijderen