Google Translate

donderdag 29 september 2016

Jämtgärsgård

Vorig jaar september was mijn vrouw naar het evenement Beleef Landleven geweest. Hier stond Ol'Hermans met Zweeds hekwerk.


Vandaag kreeg ik een bericht van Mirèse Heijting, de vertegenwoordiger van Ol'Hermans in Nederland. De Nederlandse tak heet nu geen Ol'Hermans meer maar Jämtgärsgård. De Zweedse naam is dus aangehouden. De website van Jämtgärsgård is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Erg leuk is dat sinds juni 2016 een Zweedstalig blog op de website aanwezig is met interessante posten.  

De prijs die ik toen genoemd heb in de blogpost van september 2015 was van de Appelterntuinwinkel en de prijs was €158,81 per strekkende meter. Toen vond ik het een beste prijs. Waarom de prijs zo hoog is, legt Mirèse hieronder uit:

De prijs is pittig, dat klopt. Het materiaal is niet goedkoop - de boomstammetjes zijn echt uniek materiaal - moeten lang groeien (minstens 80 jaar) en het transport van het materiaal uit Zweden naar Nederland en de arbeidskosten spelen daar zeker ook een rol in.

Weliswaar hebben we mensen uit Nederland opgeleid om de technieken van het bouwen van de hekwerken te leren, maar vooralsnog laten we nog steeds personen uit Zweden overkomen (wordt niet meegerekend in de prijs) om de hekwerken hier te bouwen, totdat de Nederlandse hovenier echt genoeg ervaring heeft opgebouwd.

Ook kunnen we alleen het materiaal leveren, maar dan is er nog een kookketel en de handigheid nodig om het zelf neer te zetten - het is niet eenvoudig, en vaak is het eindresultaat niet geweldig. Als iemand echter wil mag deze zo naar Zweden vliegen om het aan te leren. Ik kom er zelf altijd met intens veel plezier!

De prijs is EUR 125,-- per strekkende meter, excl. 21% BTW. We gaan uit van minstens 50 m. (minder mag ook), vanaf 150 meter daalt de prijs per meter.

Mocht iemand een bedrijf hebben dan kan de BTW teruggevraagd worden - ook is directe facturering vanuit Zweden een optie, wat zou betekenen dat geen BTW betaald hoeft te worden.

Mirèse Heijting
Jämtgärsgård Nederland, onderdeel van ICR-Solutions BV
Eikendael 18 – 2245 BL Wassenaar - The Netherlands
T +31 70 327 52 66 - F +31 70 327 91 28 - M +31 630012339
E m.heijting@icr-solutions.com - W www.icr-solutions.com, www.jamtgarsgard.se


Mocht iemand geïnteresseerd zijn in het Zweeds hekwerk, dan kan er contact worden opgenomen met Mirèse.  

6 opmerkingen:

 1. Prachtig dat Zweedse hekwerk, maar dan heb ik er ook graag een Zweeds huis(je) bij en als het kan in Zweden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook. Hopelijk lukt dat over een paar jaar :-).

   Verwijderen
 2. Hihi, tja, dat huisje en dat hekje zijn eigenlijk wel onlosmakelijk met elkaar verbonden ;o) Maar wel bijzonder dat ze het toch hier willen maken, als je maar genoeg pecunia's hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zal een markt voor zijn. Snap de hoge prijs nu wel.

   Verwijderen
 3. Prachtig vind ik dat hekwerk. De uitleg maakt alles duidelijk, interessant het hoe en waarom. Wel idd het mooist met Zweeds huis. Leuk huisje hier in het bos zou ook goed kunnen. Helaas voer het schip met geld weer voorbij ;)

  BeantwoordenVerwijderen