Google Translate

maandag 14 november 2016

Vänersborgs kyrka

Middenin het centrum van Vänersborg staat de Väneborgs kyrka. We waren al een keer eerder in Vänersborg, maar toen was de kerk gesloten. Deze keer was de kerk wel open dus naar binnen. De kerk is gebouwd in de periode 1783-1784. De architect was Thure Wennberg. De toren werd later toegevoegd in 1799. Natuurlijk is de kerk verschillende keren gerenoveerd, voor het laatst in 2011. (Bron: Wikipedia).


In de entreehal stonden een aantal grote informatieborden. De eerste poster met de man met baard en geweer viel het meest op. Geen idee wat het betekende. Even later kregen we antwoord op wie die Axel nu is. Dit volgt in een latere blogpost. Nu eerst de kerk.


In de kerk stonden overal informatieborden bij de interessante dingen. Zo is hieronder te lezen dat aan de huidige kerk een stenen en twee houten kerken vooraf zijn gegaan.
 Maria
De goede herder


Het orgel.


5 opmerkingen:

 1. Nu zijn we natuurlijk erg benieuwd naar die Axel geworden...
  Kan het kloppen dat ik op 2 foto's een knuffelmuis of -rat zie? Dat het niet aan mij ligt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Axel was een echte verrassing. En ja, een muis in de doopvont en eentje die naar boven klimt. Ik heb de opdracht om de muizen te vinden niet gezien, maar je ziet dat wel vaker in de Zweedse kerken. Doen ze leuk :-).

   Verwijderen
  2. Aha, muizen zoeken. Zodoende... :-)

   Verwijderen
 2. Ik zat ook al te kijken, zie ik dat goed?? Erg leuk gebruik, ik zag het bij Willy, Hej Tjorven ook al een keer voorbij komen in de kerk van Ljusnarsberg. Is er een stukje houtenplafond uit de eerdere houten kerk bewaard gebleven? Ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt dat het bij Hej Tjorven ook al te zien was. Of het hout afkomstig is van de eerdere houten kerken weet ik niet. Het zou zo maar kunnen.

   Verwijderen