Google Translate

zondag 18 december 2016

Fijne kerstdagen 2016

Als eerste wens ik iedereen fijne kerstdagen.


In 2014 en 2015 had ik een Zweedse draai aan de kerst blogpost. Dit jaar helaas niet. We waren er wel vroeg bij in Antwerpen. Terwijl het nog oktober was een kerst popup store bezocht.Begin december de kerstmarkt van Bad Bentheim bezocht. Dit was eigenlijk de eerste keer dat we een Duitse kerstmarkt bezochten.   Persoonlijk vond ik de kerstmarkt weinig aan. Te druk.Het kasteel Bad Bentheim daarentegen had wel mijn interesse. Verder zijn we deze keer niet bij de Zweedse Kerstmarkt in Groningen geweest. Waarom niet? Eigenlijk dezelfde reden dat we niet naar het Nordik Living Event in Haarlem zijn geweest. De afgelopen twee dagen zijn we wel naar Maastricht geweest. Een cadeau van de kinderen voor onze trouwdag een tijdje geleden. Het liefst hadden ze een retourtje naar Stockholm gegeven, maar dan moeten we vliegen :-(. Een retourtje Maastricht dus met de trein. Ik kan me niet herinneren daar ooit te zijn geweest. Veel gezien en veel bezocht. Kijk mee.


Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk.

Het centrum van Maastricht.

De Dominicanenkerk.

Stadhuis van Maastricht.
Op het NS station van Maastricht nog naar een zangkoor geluisterd.


Een bezoek gebracht aan de Sint Servaas basiliek.

Sint-Servaas basiliek.
Grafkapel van Sint Servaas.


Het Bergportaal.


De binnenplaats.
De Sint Janskerk was afgelopen zaterdag helaas gesloten.

Sint Janskerk.

Druk in het centrum.

Vers gebrande doppinda's van Blanche Dael.

Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming.
Ook nog even de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming basiliek bezocht. Er was op dat moment net een koor aan het zingen. In navolging van Elly Koster even een gedeelte uit een boek gelezen :-).

Sterre der Zee kapel.

Waalse kerk.

Stadsmuur Preekheerengang.


Hopelijk kunnen we in de toekomst een keer kerst vieren in Scandinavië. Om toch in Scandinavische stijl af te sluiten is hieronder het nummer Stálu Fápmu van Elin Kåven te beluisteren. Het nummer is vorig jaar door haar uitgebracht. De achtergrond over dit nummer is op haar blog terug te vinden.

12 opmerkingen:

 1. Dank voor je mooie kerstwens, jij en de jouwen ook heel fijne kerstdagen toegewenst! En ja, al kan Kerst in Zweden nergens aan tippen, toch genoten van al je andere mooie kerstfoto's! Vooral die in Maastricht, daar was ik vorige zomer nog. Geniet Hans, van al het goede in deze bijzondere tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van Maastricht!!!
  Jullie ook fijne feestdagen!!!
  En een keer kerst in Scandinavie: wie wil dat nou niet?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi cadeau van je kinderen. Prachtige foto's van Maastricht. Wij waren daar ook vorig jaar, of was het alweer het jaar daarvoor.. tijd vliegt. De Sint Servaaskerk heeft op mij veel indruk gemaakt, wat een pacht en praal. Mooie panorama foto van de binnenplaats en het reuzenrad zonder en met licht vanaf de zelfde plek. Bad Bentheim zijn we ook geweest, vonden wij ook mooi, inderdaad vooral het kasteel. Wie weet ooit nog eens kerstvakantie in Zweden. Ik wens jou en je familie ook heel fijne kerstdagen toe, tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger kon men mooie gebouwen maken. Ongelooflijk dat ze dat toen voor elkaar kregen.

   Verwijderen
 4. Wat ontzettend lief van jullie kinderen om jullie naar Stockholm te willen sturen. Maar een reisje naar Maastricht is natuurlijk ook heel erg leuk. Wat staan daar een mooie, oude kerken. Daar konden jullie je hart wel aan ophalen. En zo te zien was de sfeer buiten ook goed.
  Het kasteel in Bad Bentheim ziet er ook indrukwekkend uit. Wij hebben ook nog nooit Duitse kerstmarkten bezocht, maar ik denk dat je dat gewoon een keer meegemaakt moet hebben :-)

  Zo leuk dat je mijn blogpost over lezen aantipt! Dank je wel! Lezen kunnen we natuurlijk overal, maar lezen in een bijzondere omgeving is nog net iets meer genieten van een verhaal.

  Het nummer van Elin Kåven is mooi om naar te luisteren. Ik heb de achtergrond achter het lied gelezen en vooral het feit dat kerst een soort wedstrijd lijkt te zijn geworden van elkaar veel en dure cadeaus geven, zoals zij zegt, dat gebeurt inderdaad steeds meer. En dat is jammer.

  En wie weet vieren jullie kerst ooit in Scandinavië. Dat lijkt ons ook een bijzondere ervaring.

  Dan wens ik jullie hele fijne kerstdagen toe, vol met warmte en gezelligheid! Ik zou natuurlijk nog 'sneeuw' aan het lijstje toe kunnen voegen, maar dat zit er waarschijnlijk niet in ;-)
  Geniet samen in ieder geval van deze dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat tijd betreft was Stockholm sneller :-). Zo'n negen uur in de trein gezeten. Maar het was de moeite waard. Wat Duitsland betreft ben ik wel benieuwd hoe het met de kerstmarkten gaat als er tol betaald moet worden. Er stonden trouwens veel Nederlanders op die markt zo net over de grens.

   Verwijderen
 5. Jij ook hele fijne feestdagen! Kunnen we niet met een bus tijdens kerst naar Zweden? Ik ga mee! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou een goed idee zijn en dan op de voorkant van de bus "Volg je hart" :-).

   Verwijderen
 6. Voor jou en je gezin een fijne kerst gewenst.
  En Maastricht, prachtig. Ik was er in juni met dochter. Vooral de foto van de 'kerstbal' met lichtjes vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. De kerstbal was inderdaad erg leuk gevonden :-).

   Verwijderen