Google Translate

maandag 26 december 2016

Eketorps borg

In het zuiden van Öland staat Eketorps borg. Eketorp is een ringvormig fort uit de ijzertijd die in de Middeleeuwen werd verbouwd en uitgebreid. Het fort werd in de jaren 60 en 70 opgegraven en vervolgens gedeeltelijk herbouwd. In 1984 werd in het fort een openluchtmuseum geopend, dat jaarlijks circa 50.000 bezoekers trekt. (Bron: Wikipedia).

Het fort is open in de zomer. We zijn niet naar het fort geweest terwijl het open was, maar hebben 's avonds een bezoekje gebracht. Het fort bleek ook toegankelijk te zijn als er niemand aanwezig is. Dit geeft het bezoek een extra dimensie. Een verlaten fort op de Stora Alvaret en niemand te bekennen op de vlakte. Indrukwekkend.























Genoeg parkeerruimte.
In de zomer is het fort geopend en kun je zien hoe men leefde in de ijzertijd en in de Middeleeuwen.

Openingstijden.

8 opmerkingen:

 1. Het was inderdaad een indrukwekkend fort, maar het meest indrukwekkend op Öland vind ik toch nog altijd de Stora Alvaret en Södra Udde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat een mooi fort en wat een bouwwerk. En dan te bedenken dat men in die tijd weinig hulpmiddelen had en alles puur met de handen verzet werd. Indrukwekkend op die grote vlakte. groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, echt smullen jouw post over dit fort! Hier kan ik enorm van genieten en ik snap dat jullie extra blij waren dat er verder geen bezoekers waren die avond. De ganzen die dan overvliegen.. helemaal passend. Thnx!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn er een paar jaar geleden heel even overdag geweest, maar niet verder gekomen dan de parkeerplaats. Het was wel heel erg druk en het was al wat later op de dag, dus geen bezoek gebracht toen het open was.

   Verwijderen
 4. Daar zijn wij ook geweest, (kan ik eindelijk zeggen, na alles wat we gemist hebben en waarvoor we terug moeten, wat een straf ;) Wij waren er overdag terwijl er allerhande oude ambachten waren, uitgevoerd door mensen in de kleding van toen en er liepen dieren rond, kleine varkentjes geaaid, zo leuk. Ik vond het erg leuk, eigenlijk veel leuker dan Borgholm. Wist niet dat het 's avonds ook gewoon toegankelijk is, lijkt me voor de sfeer heel bijzonder. Leuk om dit terug te zien bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is inderdaad leuker dan Borgholm. Daar zijn we niet in geweest en hier wel :-). De sfeer is echt geweldig als je er alleen loopt. Het zou zo een scene kunnen zijn uit een film waarin de pest alles en iedereen heeft uitgeroeid.

   Verwijderen