Google Translate

vrijdag 30 december 2016

Het jaar 2016

Het jaar 2016 is bijna voorbij. Vorig jaar was ik vrij kort van stof. Ik zal deze keer wat meer schrijven. Wat is er allemaal gebeurd in 2016? Ik kan me het allemaal niet meer herinneren. Wat kan ik me wel herinneren? Ik volg nogal wat blogs en zoals ze komen, gaan ze helaas ook weer. Zo kwam ik er volgens mij begin 2016 achter dat Balsemien nooit meer zal springen. Ze was op 21 juli 2015 plotseling overleden. Op 20 november 2016 is Leo van Baas Braal overleden. Best wel heftig als je die mensen een tijd gevolgd hebt op hun blog en het heeft nogal indruk op me gemaakt.

De vakantie in 2016 was natuurlijk weer het hoogtepunt. Het huis in de omgeving van Stockholm heeft zwaar indruk op me gemaakt. We gaan er in de zomer van 2017 waarschijnlijk weer een week naar toe. Nu al weer zin in.


Wat is er nog meer bijgebleven? Het boekje Het Graf van Henning Mankell opgestuurd door Moon en natuurlijk Volg je hart van Elly Koster.

Op de valreep nog een bericht gezien dat de serie Midnight Sun vanaf 7 januari 2017 op Canvas te zien is. Lijkt me een erg mooie serie die zich afspeelt in Lapland en waarin ook Sami's meespelen zoals Sofia Jannok en Maxida Märak. Een goed begin van het nieuwe jaar.


Als afsluiter nog een nummer waar ik vaak naar geluisterd heb in 2016:



Iedereen weer een goed en gezond 2017 gewenst.

15 opmerkingen:

 1. Voor jou en je gezin ook een goed, fijn, mooi en gezond 2017 gewenst!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb jouw blogpost niet genoemd. Omdat je bijna elke dag een blogpost schrijft vergeet ik het niet. Respect hoe je er mee om gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hans, als "jonge" lezer van je blog wens ik je een gezond en liefdevol 2017. En natuurlijk dat we nog vele prachtige verhalen mogen lezen van dat bijzonder mooie land Zweden. groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, terugkijken dat hoort er wel een beetje bij. Het feit dat je Balsemien noemt ontroert me, ze was een lieve (blog-)vriendin van me en we zijn twee maal gastvrij bij haar ontvangen. En zo blijf je de mensen missen die je zijn ontvallen... Ik wens je een goed, ondernemend en reislustig 2017 toe. Dat we nog maar veel mooie verhalen uit Scandinavië van je mogen lezen! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had haar in mijn leeslijst en je let daar niet zo op als iemand een tijdje geen nieuwe berichten plaatst totdat ik een half jaar later op haar blog kwam. Dan schrik je wel op zo'n moment.

   Verwijderen
 5. Leuk dat je terugkijkt op 2016. Wat is er in dat jaar gebeurd en wat heb je beleefd? En helaas moet je dan soms mensen missen, iets waar je niet aan ontkomt. Het is mooi dat je daar ook aandacht aan schenkt.

  Oh, de trailer van Midnight Sun ziet er veelbelovend en heftig uit. Durven wij daarna nog naar Zweeds Lapland te reizen? ;-)

  Wat ontzettend leuk dat je mijn boek en mijn blog noemt. Dank je wel!

  Voor jullie een gezellige jaarwisseling en een goed, gezond en mooi 2017 gewenst! Dat jullie nog vele reizen naar het noorden mogen maken, er veel noordelijke wensen uit mogen komen en dat je veel plezier in het bloggen mag houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie ook met reizen naar het noorden. Blijft een geweldig gebied :-).

   Verwijderen
 6. Mooi overzicht, Hans. Wat leuk dat ik er ook in voorkom :-)
  Bedankt voor de serie tip, ziet er heel spannend uit en er komen prachtige landschappen in voor, zag ik. Staat in de nieuwe agenda. Ik wens jou en je familie een mooie jaarwisseling en een fijn en gezond 2017!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het was een erg leuke en toepasselijke verrassing van je.

   Verwijderen
 7. Hallo Hans,

  Het is al lang geleden dat ik actief was in blogland. Ik was net als jij echt geschrokken door de dood van Balsemien, die ik vrij goed kende. Ze is twee maal bij ons in Zweden geweest, ook met man en zoon. Mooi dat je haar hier noemt.

  Van harte alle goeds voor dit komende jaar gewenst! Voor jou en je gezin.

  (M'n naam is Josien en in Zweden heet ik naar m'n eerste doopnaam, vooral omdat de Zweden zo'n moeite hebben Josien uit te spreken ;-) )

  Dank voor je mooie tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Josien, leuk om een keer zo een reactie van je te krijgen. Ik zie nu inderdaad dat je een blog had. Nooit geweten.

   Verwijderen
 8. Hoi Hans, ik heb echt genoten van Midnight Sun, wat een goede serie!! Bedankt voor de tip, ik had het niet willen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben net gisteravond de laatste twee afleveringen gezien. Superserie. Er komt hier nog een blogpost over :-).

   Verwijderen