Google Translate

maandag 8 mei 2017

Rondvaart M/S Nils Ericson, Håverud

Tijdens onze vakanties in Zweden zijn we een aantal keren in Håverud geweest. Håverud staat bekend om het aquaduct en de sluizen. Meer informatie over het aquaduct en de sluizen is te vinden in deze blogpost uit 2012. In 2016 zijn we weer in Håverud geweest. Bij de boeking zat een ticket voor de rondvaart met de M/S Nils Ericson. In al die keren dat we er geweest waren vaak de boot gezien maar nooit op de boot gezeten. Als ik de prijzen op de Visitor website zie, dan snap ik gelijk waarom we het nooit gedaan hebben :-). In 2016 dus wel gedaan en de tocht duurde best wel lang. Ruim vier uur. Dit kwam voornamelijk omdat de boot door een aantal sluizen heen moest. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat de boot niet verder kon en weer terug ging. Dus geen rondvaart, maar een heen-en-weer vaart. Dit betekent dat je de sluizen ook op de terugweg weer moet aandoen. Vandaar dat de tocht best wel lang duurt.
 
Leuk om de sluizen vanuit de boot mee te maken. Op dat moment staat wel iedereen buiten. Na de sluizen gaat bijna iedereen naar binnen om te eten en te drinken. Op dat moment was het lekker rustig buiten en heb je genoeg gelegenheid om foto's te maken en te genieten van het uitzicht. Zo zie je beverdammen en kwamen we ook nog een nest van een steenarend tegen. De terugweg is wat minder omdat je eigenlijk alles al gezien hebt op de heenweg. Het was een mooie afsluiting van ons waarschijnlijk laatste bezoek aan Håverud.

2 opmerkingen:

  1. Ook al is het heen en weer, het lijkt me zeker de moeite en het geld waard geweest, met op de terugweg herkansingen voor nog betere foto's, denk ik altijd maar. Ziet er heel indrukwekkend uit, die sluizen, wat een hoogteverschil! En een beverdam kom je ook niet dagelijks tegen. Mooie foto's van jullie tocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was leuk om een keer meegemaakt te hebben en de vouchers zaten bij de boeking, anders hadden we het niet gedaan. Ik vind 100 EUR best wel aan de hoge kant.

      Verwijderen